Σειρά συναντήσεων και επαφών στην IFTM του Παρισιού

Σειρά συναντήσεων και επαφών στην IFTM του Παρισιού

Η Μερόπη Υδραίου και ο Παναγιώτης Βαρούχας, ταξίδεψαν στη γαλλική πρωτεύουσα για να στηρίξουν την παρουσία της Κέρκυρας στην γαλλική αγορά

23
Σεπτεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση για τη Γαλλική αγορά, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFTM (International & French Travel Market)-Top Resa, στο εκθεσιακό κέντρο «Porte des Versailles”  συμμετείχε ο Δήμος Κέρκυρας, με επικεφαλής της  αντιπροσωπείας τη  Δήμαρχο  Μερόπη Υδραίου συνοδευόμενη από τον  Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Παναγιώτη Βαρούχα  καθώς και  υπηρεσιακό  παράγοντα.

Η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος,  μετέβησαν στη γαλλική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν  τις εργασίες της WTM  και να στηρίξουν την παρουσία της Κέρκυρας στην γαλλική  αγορά, που  αποτελεί παραδοσιακά πηγή άντλησης  επισκεπτών προς την περιοχή μας. Η κερκυραϊκή αντιπροσωπεία  χρησιμοποίησε  χώρο του περιπτέρου του ΕΟΤ που παραχωρήθηκε  δωρεάν στο Δήμο μας

Στο πλαίσιο αυτό,  η κ. Υδραίου και ο κ. Βαρούχας  πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους μεγάλων travel agents και αεροπορικών εταιρειών, όπου και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας καθώς και ανάπτυξης συνεργειών με στόχο την προώθηση της Κέρκυρας στη διεθνή τουριστική αγορά.

Συναντηθήκαν επίσης με τη Σοφία Λαζαρίδου Γενική Δευθύντρια Οργάνωσης και προβολής του ΕΟΤ,  την υπεύθυνη του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας κ. Catherine Renaud και  την κ. Πέννη Χαρίτου υπεύθυνη του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας για τα ταξίδια εξοικείωσης και τις δημόσιες σχέσεις. Παραδόθηκε από την πλευρά του Δήμου μας εκτός του ηλεκτρονικού υλικού, κάρτες πληροφοριών του προορισμού με QR code του Δήμου που παραπέμπουν στο websit, το Facebook του Δήμου, αλλά και στα website των τουριστικών φορέων.

Με αυτόν το τρόπο  διευκολύνεται η λειτουργία του γραφείου ΕΟΤ Παρισιού στην παροχή πληροφοριών σε πράκτορες η μεμονωμένους ταξιδιώτες, που σύμφωνα με τον ΕΟΤ Γαλλίας παρουσιάζουν υψηλό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την Κέρκυρα.  
 
Οι Γάλλοι πλέον, σύμφωνα με τον ΕΟΤ, επιλέγουν τον προορισμό για πάνω από τις καθιερωμένες 6 - 7 διανυκτερεύσεις και με κριτήρια  το  πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον καθώς και γαστρονομία και events.

Σημαντικό είναι και το ενδιαφέρον της αεροπορικής VOLOTEA (σύμφωνα με τον κ. Massimiliano Vollero) για την Κέρκυρα που εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ακόμα ένα αεροδρόμιο βόρειας Γαλλίας για αναχώρηση προς Κέρκυρα.
 
Επίσης  ενδιαφέρον υπάρχει και από την Transavia (σύμφωνα με την κυρια Marie Baillobay) που θέλει  να συνεχίσει τις πτήσεις προς Κέρκυρα και να οργανώσει FAM TRIPS προκειμένου οι συνεργάτες τους να εξοικειωθούν και να γνωρίσουν καλύτερα τον προορισμό,

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και γραφεία εναλλακτικού και πολιτιστικού τουρισμού όπως το Votre project de Voyage όπου δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες για δράσεις που γίνονται στον προορισμό μας,  περιπατητικός τουρισμός και δράσεις που συνδυάζουν αθλητισμό και τουρισμό (Corfu mountain trail, Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας, urban trail, ΚΑΣΙΟΣ ΔΙΑΣ κλπ).
 
Η Δήμαρχος με τον αντιδήμαρχο συναντήθηκαν  ακόμη με εκπροσώπους του κυπριακού Υπουργείου Τουρισμού την  κ. Ανίτα Δημητριάδου Παπαγιώργη και την υπεύθυνη της  κυπριακής εταιρίας αγροτουρισμού ΕΥΗ Παναγιώτου, προκειμένου οι 2 προορισμοί, Κέρκυρα και Κύπρος, να εκμεταλλευτούν τις άριστες μεταξύ τους σχέσεις (ειδικότερα με τις αδελφοποιημένες πόλεις), προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία συνεργασία στο τουριστικό προϊόν. Τέλος κανονίστηκε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό  της Κύπρου είτε στην Κέρκυρα είτε στην Κύπρο, προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία.

Σχετικά με την παρουσία του Δήμου στην τουριστική έκθεση του Παρισιού, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η παρουσία μας αποτελεί συνέχεια ενός στοχευμένου στρατηγικού σχεδιασμού προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού στον τόπο μας. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τις διεθνείς τουριστικές αγορές ότι η Κέρκυρα αποτελεί έναν ασφαλή, ελκυστικό και πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε τον τόπο μας σε μια από τις πλέον σημαντικές αγορές, ενισχύοντας περαιτέρω το τουριστικό status quo της περιοχής μας.»