Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βήμα προσέγγισης της ΕΠΟ με Υφυπουργείο πριν την Γ.Σ.   

ΕΠΟ - Γ.Σ.
22 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε επίσημα τη σύγκλιση της έκτακτης Γ.Σ. που θα γίνει στις 30 Σεπτέμβρη, αλλά αντί της Ξάνθης που είχε αρχικά οριστεί θα γίνει στην Αθήνα.

ΑΘΗΝΑ. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε επίσημα τη σύγκλιση της έκτακτης Γ.Σ. που θα γίνει στις 30 Σεπτέμβρη, αλλά αντί της Ξάνθης που είχε αρχικά οριστεί θα γίνει στην Αθήνα.  

Η ανακοίνωση

«Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 30/09/2022 στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο Grand Hyatt (Λεωφ. Συγγρού 115, Αθήνα). Εάν δεν υπάρξει απαρτία, η Συνέλευση θα συγκληθεί την επόμενη ώρα της ίδιας μέρας (11:00), με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης».

Ενόψει όμως της Γ.Σ. και μετά και από την εγκύκλιο του Λ. Αυγενάκη προς τις Περιφέρειες να μην εκδίδουν άδεια τέλεσης αγώνα σε σωματεία που δεν έχουν την ειδική πιστοποίηση  από το μητρώο της ΓΓΑ, αλλά και κάποιων Ενώσεων που θέλουν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματά τους και να μην ανασταλούν με απόφαση της Γ.Σ. έχουμε στροφή της ΕΠΟ. Οι πληροφορίες λένε ότι ζήτησε συνάντηση με το Υφυπουργείο για συνέχιση του διαλόγου (η ίδια τον είχε διακόψει), υπήρξε θετική απάντηση και όλα δείχνουν ότι οι δυο πλευρές θέλουν να βρουν τη χρυσή τομή για να γίνουν τα πρωταθλήματα της Γ΄ Εθνικής, των Ενώσεων και οι αγώνες του Κυπέλλου.

Μάλιστα η ΕΠΣ Πειραιά που έχει ολοκληρώσει την εγγραφή από όλα της τα σωματεία και είναι «κόντρα» σε αυτή την ΕΠΟ, σε ανακοίνωσή της απευθυνόμενη στις άλλες Ενώσεις και στον Λ. Αυγενάκη τονίζει ότι…. «η απόφαση αναβολής των πρωταθλημάτων δεν είναι η λύση , πρέπει να σκεφτούμε τους χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, αθλητές  οι οποίοι  θα στερηθούν την άθληση – το ποδόσφαιρο, πρέπει  να σκεφτούμε  τους  προπονητές οι οποίοι θα χάσουν την δουλειά τους, όλους αυτούς που εμπλέκονται με την κοινωνική  δράση  που λέγεται ποδόσφαιρο,  τέλος πάντων  όλους αυτούς τους εργάτες του ποδοσφαίρου που έχουν επενδύσει το υστέρημα τους  στα σωματεία της γειτονιάς τους, που γι αυτούς η ομάδα τους είναι η ίδια η ζωή τους. Ασφαλώς  και  είμαστε μαζί με τις  ενώσεις όλης της χώρας, όμως πρέπει να βρεθεί λύση. Οφείλω να απευθυνθώ  στον υπουργό κ. Αυγενάκη, θα ήθελα να τον προτρέψω να δώσει μια τελική παράταση στην διαδικασία της εγγραφής στα Μητρώα της Γ.Γ.Α. ,  εκτιμώ ότι είναι δίκαιο το αιτημάτων ενώσεων που σας έχει υποβληθεί, τουλάχιστον της  παράτασης για τα σωματεία που έχουν υποβάλλει αιτήσεις εγγραφής και δεν έχουν ελεγχθεί ή θεραπευθεί».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια