Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποφασισμένοι να εμποδίσουν το κόψιμο των δέντρων στη Γαρίτσα

Διαμαρτυρία
22 Σεπτεμβρίου 2022 / 08:48

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την εργολαβία ανάπλασης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυναμικές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει οι κάτοικοι Γαρίτσας, για να μην προχωρήσουν οι εργασίες κοπής δέντρων που γίνεται στο πλαίσιο της εργολαβίας ανάπλασης του Άλσους.

Συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί κρατώντας πλακάτ με μηνύματα όπως «Ανάπλαση δεν σημαίνει μαζικό ξερίζωμα των δέντρων» και «Άλσος ανοιχτό στο λαό για περίπατο και αναψυχή».







Με τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, οι εργάτες προχωρούν με την τοποθέτηση πλέγματος ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξανδρος Βέργης προειδοποιεί ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες αν γίνει προσπάθεια να κοπεί δέντρο. Στο σημείο της διαμαρτυρίας βρίσκονται επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ Αλέκος Μιχαλάς και Τηλέμαχος Γαβαλάς.

  


Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο εργοτάξιο, με τον εργολάβο να καλεί την Αστυνομία και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Καλόγερο να βρίσκεται επι τόπου προκειμένου να πείσει τους κατοίκους να αποχωρήσουν από τον χώρο των εργασιών.





Στους δρόμους της πόλης χθες το βράδυ, έγινε κάλεσμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άλσους Γαρίτσας για την πρωινή συγκέντρωση ενώ υψώθηκε πανό μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ