Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποκλείστηκε στα πέναλτι 4-2 ο Αστέρας Πετριτή από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
21 Σεπτεμβρίου 2022 / 20:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τη 2η φάση του κυπέλλου Ελλάδος ο Αστέρας Πετριτή αντιμετώπισε στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι τον Απόλλων, κυπελλούχο Σερρών σε ένα πολύ σημαντικό ματς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τη  2η φάση του κυπέλλου Ελλάδος ο Αστέρας Πετριτή αντιμετώπισε στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι τον Απόλλων, κυπελλούχο Σερρών σε ένα πολύ σημαντικό ματς. Και ήταν και για τις δυο ομάδες, αφού όποια περνούσε θα έφτανε στην 5η φάση του θεσμού, αφού μετά από την κλήρωση  που έγινε την Τρίτη 20/9 στην ΕΠΟ ο νικητής περνούσε χωρίς αγώνα την 3η και 4η φάση. Αυτό σημαίνει και κάποια οικονομικά οφέλη, που τελικά θα τα καρπωθεί η ομάδα των Σερρών. Και αυτό γιατί κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτις, αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση τελείωσαν χωρίς σκορ, 0-0.

Το ματς ήταν μέτριο και στην κανονική του διάρκεια καις την παράταση, με λίγες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, τις περισσότερες να την κάνουν οι φιλοξενούμενοι. Ο Αστέρας πρόσεξε από την αρχή την μεσοαμυντική του λειτουργία και τα πήγε καλά σε αυτό το κομμάτι, αφού ελάχιστες φορές απείλησαν οι φιλοξενούμενοι και σε όλες ο Λ. Πισσιάνης ήταν εκεί, ήταν και ο καλύτερος και πιο σταθερός παίκτης του Αστέρα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγαλύτερη κατοχή, αφού αυτό το δικαίωμα τους έδωσε εν γνώσει του ο Αστέρας, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλή οργάνωση στην άμυνα της Κερκυραϊκής ομάδας. Ήταν όμως εύστοχοι στη διαδικασία τω πέναλτι και πήραν αυτό που ήθελαν πανηγυρίζοντας έξαλα στο τέλος και δικαιολογημένα.

 Στο α΄μέρος ένα πλασέ του Κουτσοβασίλη στο 14΄που απέκρουσε ο Πισιάνης και λενα σουτ του Τσιάβου άουτ ήταν οι μοναδικές φάσεις,  ενώ στην επανάληψη στο 81΄ και 87΄ο Γεωργιάδης είχε δυο καλά σουτ με τον Πισιάνη να αποκρούει το πρώτο και το 2ο να περναει άουτ. Τέλος στην παράταση δυο φορές ο Γκέκας στο 107΄ και στο 113΄ δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι όπου ο Αστέρας κτύπησε πρώτος, σκόραρε δυο φορές στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσε,  ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν και στα τέσσερα εύστοχοι και πήραν την πρόκριση, δεν χρειάστηκε να εκτελεστεί πέμπτο πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι

Πούλος                 1-0

Λιάρα                   1-1

Μαρκόν               άουτ

Καρυοφύλης     1-2

Γαρδικιώτης  απέκρουσε ο Νομικός

Ελέζι                      1-3

 Θηραίος             2-3

Γεωργιάδης        2-4

Διαιτητές: Τζοβας, Ευάγγελου, Γκέλης.

Αστέρας Πετριτή: Πισσιάνης, Τουρσίδης, Μοκούκου, Κορακιανίτης, Πούλος, Γκασίδης, Γαρδικιώτης, Τσιάβος, Μαρκόν, Θηραίος, Σούκερας (έπαιξαν και οι Γεωργοπάλης, Λιούμπας)

Απόλλων Παραλιμνίου: Νομικός, Κιουτσεκτσίδης, Τομαχασβίλι, Κουτσαβασίλης, Κωνσταντινίδης, Γκούμας, Καρυοφύλλης, Γκέκας, Ελέζι, Λιάρας, Τζαμπέλια (έπαιξαν και οι Γεωργιάδης, Θεοδωρίδης).

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια