Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεσμεύσεις της Περιφέρειας στους Συλλόγους Γονέων για τις σχολικές μεταφορές

Σχολικές μεταφορές
21 Σεπτεμβρίου 2022 / 13:05

Σύσκεψη των γονέων με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με την καθυστέρηση στην έναρξη των σχολικών δρομολογίων τέθηκε σήμερα στη συνάντηση που είχε η Ένωση Γονέων με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. 

Οι γονείς ζήτησαν να ενημερωθούν από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά και  Κοινωνικής Συνοχής και Υγείας Μελίτα Ανδριώτη, επισημαίνοντας το κοινωνικό και εκπαιδευτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε πάρα πολλά σχολεία, όπου οι μαθητές αδυνατούν να μετακινηθούν. 

Μεγάλες πιέσεις

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους Συλλόγους Γονέων, τους ενημερώσαμε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφέρεια και όλο το ιστορικό της υπόθεσης. Έχουμε ασκήσει μεγάλες πιέσεις στο Υπουργείο από τον Αύγουστο για δοθεί η παράταση. Η Κέρκυρα βοήθησε ώστε να ξεμπλοκάρει και η υπόλοιπη χώρα και τελικά σήμερα κατατέθηκε η τροπολογία» δήλωσε στην "Ε" η Αντιπεριφερειάρχης Μελίτα Ανδριώτη.

«Όπως ενημερώσαμε και τους γονείς, έχουμε ήδη προβεί σε προγραμματισμό και ευελπιστούμε μέχρι ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας θα έχουμε τακτοποιήσει όλα τα δρομολόγια, ή οπωσδήποτε το 90% αυτών».

«Εάν παρουσιαστούν κάποιες περιπτώσεις που οι μεταφορείς δεν δέχονται να παραταθούν οι συμβάσεις τους, η Περιφέρεια θα αναζητήσει κάθε σύννομο τρόπο ώστε να καλυφθεί και ο τελευταίος μαθητής» προσθέτει η κ. Ανδριώτη.

Χάνουν μαθήματα

«Μπορεί κάποια δρομολόγια να ξεκίνησαν σταδιακά από αυτή την εβδομάδα, εντούτοις είμαστε πολύ μακριά ακόμα από την λύση του προβλήματος» τονίζει στην "Ε"  ο Λεωνίδας Τράντος, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων.

«Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς και υπάρχουν ακόμα μαθητές σε πολλές περιοχές, όπως οι Αργυράδες, οι Καστελλάνοι Μέσης, ο Ποταμός, η Κάτω Κορακιάνα, το Κοντόκαλι κ.α. που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα σχολεία τους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα με ανυπέρβλητες οικογενειακές δυσκολίες, τα παιδιά χάνουν τα μαθήματα, ή πηγαίνουν καθυστερημένα με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ».

«Οι Αντιπεριφερειάρχες μας ενημέρωσαν ότι έχει αντιμετωπιστεί μέχρι στιγμής το 50% των μεταφορών, και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε φθάσει στο 70%.
Με την τροπολογία για την παράταση των περσινών συμβάσεων δεν είναι σίγουρο ότι θα λυθεί το πρόβλημα, γιατί πρέπει να βρεθούν οι μεταφορείς που θα επιθυμούν να συνεργαστούν, τη στιγμή που οι περισσότεροι απασχολούνται στον τουρισμό». 

«Πάγια θέση μας είναι ότι οι μεταφορές των μαθητών θα πρέπει να γίνονται από δημόσιο φορέα σε επίπεδο Δήμου,που να διαθέτει δικά του λεωφορεία και οδηγούς για τη μεταφορά των παιδιών» προσθέτει ο κ. Τράντος.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ