Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Εμπόδιζαν το ΕΚΑΒ, αλλά προπηλάκισαν τους διασώστες!

ΕΚΑΒ
21 Σεπτεμβρίου 2022 / 09:57

Οι διασώστες ήρθαν αντιμέτωποι με εξαγριωμένους οδηγούς που δεν μπορούσαν να περάσουν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απίστευτο περιστατικό αναλγησίας πολιτών εξελίχθηκε τη Δευτέρα στο Καμπιέλο, στην παλιά πόλη. Για πολλοστή φορά, το ασθενοφόρο που είχε σπεύσει σε βοήθεια ηλικιωμένου ατόμου, αδυνατούσε να προσεγγίσει στο σημείο λόγω των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων.

Δίνοντας προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή, στάθμευσε μπροστά από το βόλτο του Κοκκίνη για να μπορέσει να βοηθήσει την ασθενή, αλλά όταν οι διασώστες επέστρεψαν, ήρθαν αντιμέτωποι με εξαγριωμένους οδηγούς που δεν μπορούσαν να περάσουν!

Τα γεγονότα περιγράφει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, ζητώντας από τον Δήμο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την Τροχαία να λάβουν επιτέλους μέτρα για την παράνομη στάθμευση που εμποδίζει τη διέλευση οχημάτων πρώτης ανάγκης. 

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΜΜΕ&ΜΚΔ

Χθες 19/09/22 και περί ώρα 14:00 το τηλεφωνικο κεντρο του ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για ηλικιωμένη γυναίκα που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής φροντιδας στην περιοχή του Καμπιελου και επί της οδού Σοφοκλέους Δούσμανη στο βόλτο του Κοκκίνη.

Ενας σταθμός μας μετέβη άμεσα στο σημείο και για ακόμα μία φορά υπήρχε αδυναμία προσέγγισης και στάθμευσης λόγω σταθμευμένων οχημάτων καθώς και φορτηγού από συνεργείο εργατών.

Το πλήρωμα αναγκαστικά και δίνοντας προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή που βρισκόταν σε κίνδυνο στάθμευσε μπροστά από το βολτο του Κοκκίνη και έσπευσε προς βοήθεια και μεταφορά της γυναίκας στο ασθενοφόρο.

Κατά την επιστροφή του πληρώματος με την ασθενή το πλήρωμα προπηλακίστηκε από παρευρισκόμενους που ανέμεναν να περάσουν και χλευάστικαν από εργάτες με φορτηγό όχημα πού βρισκόταν παρκαρισμένο στο σημείο λέγοντάς τους να τους αγοράσει η μάνα τους και ο πατέρας τους πρόβατα διότι έκλεισαν την δίοδο.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης διέλευσης και προσέγγισης οχημάτων έκτακτης ανάγκης επί της οδού και για ένα θέμα που έχουμε τονίσει επανειλημμένως.

Καταδικάζουμε δε τον προπηλακισμό του πληρώματος και την απρεπή συμπεριφορά των παρευρισκομένων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣ