Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα αερόστατο στην Κάτω Πλατεία της Κέρκυρας «μαγνητίζει» τα βλέμματα! (video)

Αερόστατο
19 Σεπτεμβρίου 2022 / 12:34

Το αερόστατο «ταξίδεψε» από την Κύπρο και θα παραμείνει για δυο ημέρες στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα εντυπωσιακό θέαμα, βγαλμένο από παραμύθι, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν από σήμερα το μεσημέρι όσοι βρίσκονται στην Κ. Πλατεία. Το πολύχρωμο αερόστατο, που έδεσε στο γκαζόν, μαγνήτισε τα βλέμματα των περαστικών, Κερκυραίων και επισκεπτών, μικρών και μεγάλων, που συγκεντρώθηκαν γύρω του για να το θαυμάσουν.

Το φαντασμαγορικό μεγάλο «μπαλόνι» ταξίδεψε από την Κύπρο και θα παραμείνει σήμερα και αύριο στο ίδιο σημείο δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να το δουν από κοντά (από τις 12 μ.μ. – 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. – 9 μ.μ.).

Το αερόστατο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία και η παρουσία του εδώ, οφείλεται χάρη στην πρωτοβουλία του Πάολο Μελισσάνο, ο οποίος με τη βοήθεια επαγγελματιών του νησιού, κατάφεραν να φέρουν το πολύχρωμο μπαλόνι, προκειμένου να κοσμήσει για δυο ημέρες τον ουρανό της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον κ. Μελισσάνο, η ιδέα προέκυψε το 2020 όταν έλαβε χώρα παρόμοια εκδήλωση στη Λίμνη Πλαστήρα και επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά εκεί, όπου ανυψώθηκε με αερόστατο η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των αγώνων για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, με τη «Γιορτή της Σημαίας».



Ελεγχόμενη πτήση

Το πολύχρωμο αερόστατο βρίσκεται ψηλά στον αέρα, δεμένο στο έδαφος σε ελεγχόμενη πτήση, ενώ η φλόγα ανάβει κάθε λίγα λεπτά για να θερμάνει τον αέρα και να κρατήσει το μεγάλο μπαλόνι φουσκωμένο. Μικροί και μεγάλοι εντυπωσιάστηκαν από το σχήμα, τα χρώματά του και τον απαλό τρόπο που αιωρείται χαρίζοντας μια αίσθηση παραμυθένιου. Οι επισκέπτες ωστόσο μπορούν μόνο να το δουν και όχι να επιβιβαστούν σε αυτό για να πραγματοποιήσουν κάποια σύντομη βόλτα, καθώς απαιτούνται ειδικές διαδικασίες για λόγους ασφαλείας.

Πληροφορίες για την λειτουργία του αερόστατου παρέχει προσωπικό της εταιρείας.

Φιλοδοξία πάντως των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί αυτή η νέα πρωτοβουλία ως θεσμός στα κερκυραϊκά δρώμενα με την δημιουργία ενός Φεστιβάλ Αερόστατων.

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που ένα αερόστατο υψώθηκε στον κερκυραϊκό ουρανό. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατά το παρελθόν, υπήρξε ανάλογη παρουσία και συγκεκριμένα στην ιστορική Σύνοδο Κορυφής στην Κέρκυρα τον Ιούνιο του 1994.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ