Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με την Φ.Ε. «Μάντζαρος» ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Αχίλλειο

συναυλία
17 Σεπτεμβρίου 2022 / 19:23

Μέσα από τη συναυλία του Συνόλου Μουσικής Δωματίου το βράδυ της Παρασκευής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπό τους ήχους του Συνόλου Μουσικής Δωματίου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος» ολοκληρώθηκε ο κύκλος των θερινών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που συνδιοργάνωσαν και φέτος η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και το Μουσείο του Αχιλλείου. Η εν λόγω συναυλία, με τίτλο "Μελωδικές στιγμές από τον Beethoven στον Χατζιδάκι", έλαβε χώρα στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα νωρίτερα από την αρχικώς προγραμματισμένη, λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών.


Το 16μελές Σύνολο Μουσικής Δωματίου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη, άνοιξε το πρόγραμμά του με ένα κλασικό έργο του εν λόγω είδους, το γραμμένο για οκτέτο ξύλινων πνευστών Rondino του Ludwig van Beethoven. Αμέσως μετά ο Σωκράτης Άνθης ανέλαβε τον ρόλο του σολίστ και τη θέση του στο πόντιουμ πήρε ο Δημήτρης Αργυρός (διδάσκαλος κλαρινέτου της Φιλαρμονικής), στην άρια Mon cœur s'ouvre à ta voix (Η καρδιά μου ανοίγει στο άκουσμα της φωνής σου) από την όπερα Samson et Dalila του Camille Saint-Saëns, διασκευασμένη για σόλο τρομπέτα και σύνολο πνευστών.

Ακολούθησαν τα τραγούδια Kittara Romana του Claudio Villa και Amapola του Jose Maria Lacalle, με σολίστ τον βαρύτονο Παντελή Κοντό, από τον οποίον πήρε τη σκυτάλη ο βαρύτονος Σωτήρης Τριάντης ως σολίστ στα τραγούδια Περιμπανού και Dedication του Μάνου Χατζιδάκι. Η συνέχεια περιλάμβανε άλλο ένα εμβληματικό δείγμα του ρεπερτορίου μουσικής δωματίου. Ο λόγος για το τετραμερές έργο του Charles Gounod, Petite Symphonie (op.216).


Το πρόγραμμα της βραδιάς έκλεισε επίσης με τραγούδι και, πιο συγκεκριμένα με το Έλα σε μένα του Μάνου Χατζιδάκι ερμηνευμένο από τον Σωτήρη Τριάντη, καθώς και τα Caruso και Funiculi, Funicula των Lucio Dalla και Luigi Denze αντίστοιχα, από τον Παντελή Κοντό.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη φετινή συνεργασία του Μουσείου του Αχιλλείου και της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», καθώς είχε προηγηθεί η συναυλία του Συνόλου Ξύλινων Πνευστών της στις 3 Σεπτεμβρίου.