Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία στο Αχίλλειο από το Σύνολο Μουσικής Δωματίου της «Μάντζαρος»

Αχίλλειο
14 Σεπτεμβρίου 2022 / 14:55

«Μελωδικές στιγμές από τον Beethoven στον Χατζιδάκι» - Tην Παρασκευή 16/09/2022 και ώρα 20:30μμ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 16/09/2022 και ώρα 20:30μμ, το Σύνολο Μουσικής Δωματίου της «φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος» πραγματοποιεί συναυλία στον προαύλιο χώρο της αυτοκρατορικής έπαυλης του Αχιλλείου, με τίτλο «Μελωδικές στιγμές από τον Beethoven στον Χατζιδάκι».

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα των L. van Beethoven, G. Rossini, Camille Saint Saens, Claudio Villa, Jose Ma La Calle, Μάνου Χατζιδάκι, Charles Gounod, Lucio Dalla και Luigi Denza.

Το Σύνολο Μουσικής Δωματίου της ΦΕΜ δημιουργήθηκε το 2020, εν μέσω των περιορισμών της πανδημίας, ως ένας εναλλακτικός τρόπος δημιουργίας επαφής των νέων μουσικών της ΦΕΜ, με τα σπουδαία έργα της κλασικής περιόδου και όχι μόνο.
Τη συναυλία θα διευθύνουν οι κ.κ. Σωκράτης Άνθης - Αρχιμουσικός της ΦΕΜ και Δημήτρης Αργυρός - Διδάσκαλος κλαρινέτου.

Οι βαρύτονοι κ.κ. Παντελής Κοντός και Σωτήρης Τριάντης θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και Ιταλικές καντσονέτες, ενώ ο Αρχιμουσικός κ. Σωκράτης Άνθης, θα ερμηνεύσει ως τρομπετίστας, την άρια του C. Saint-Saens '' Η καρδιά μου ανοίγει στο άκουσμα της φωνής σου''.

Η είσοδος στην συναυλία θα είναι ελεύθερη.

***Η αλλαγή της ημερομηνίας της συναυλίας, οφείλεται στο γεγονός της πρόβλεψης ισχυρών καιρικών φαινομένων για την ημέρα της αρχικής ημερομηνίας.