Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Τρέχω στην ιστορία μου»: Στις 24 Σεπτεμβρίου το Corfu Urban Trail (video)

Corfu Urban Trail
14 Σεπτεμβρίου 2022 / 11:41

Στο τρίπτυχο «Αθλητισμός - Πολιτισμός - Ιστορία»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Corfu Old Town  - Urban Trail, σε συνεργασία του Corfu Mountail Trail με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.  «Είναι ένας αγώνας που γίνεται για τρίτη χρονιά σε συνεργασία με το Corfu Mountail Trail, στο τρίπτυχο που ονομάζουμε «Αθλητισμός - Πολιτισμός - Ιστορία», με διαδρομές 14 και 7 χιλιομέτρων και έναν περιπατητικό 5 χιλιομέτρων, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου. 

Πρόσθεσε ότι στο κομμάτι του πολιτισμού θα συμμετέχουν 12 χορωδίες του Δήμου μας που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης, απ' όπου θα περνούν οι αθλητές. Στον περιπατητικό αγώνα θα υπάρχει επίσης ξεναγός που θα ενημερώνει τους συμμετέχοντες για την ιστορία των πολιτιστικών μνημείων.  

Το σλόγκαν είναι "Τρέχω στην ιστορία μου", ανέφερε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Corfu Mountain Trail, ο Βασίλης Αλαμάνος.

«Θα υπάρχουν δύο διαδρομές αναλόγως δυναμικότητας των συμμετεχόντων, και θα περνούν από όλα τα ιστορικά σημεία της πόλης.
H αφετηρία θα είναι στο Λιστόν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 5 η ώρα το απόγευμα. Θα ακολουθήσει μια διαδρομή μέσα από όλα τα μνημεία της πόλης ενώ  στο τέλος του αγώνα θα γίνει πολιτιστική εκδήλωση στην Κάτω Πλατεία».

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές μέσω της σελίδας του Corfu Mountain Trail.