Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τ. Μπαλτάκος: «Μπορεί να υπάρξει αναστολή πρωταθλημάτων»

ΕΠΟ – Γ.Σ. - ΜΗΤΡΩΟ
13 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ηρακλείου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τ. Μπαλτάκος και το θέμα που κυριάρχησε ήταν το μητρώο της ΓΓΑ, οι κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν στα ερασιτεχνικά σωματεία και φυσικά η απόφαση της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας που θα γίνει στις 30/9.

ΑΘΗΝΑ. Στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ηρακλείου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τ. Μπαλτάκος  και το θέμα που κυριάρχησε ήταν το μητρώο της ΓΓΑ, οι κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν στα ερασιτεχνικά σωματεία και φυσικά η απόφαση της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας που θα γίνει στις 30/9.

Είπε χαρακτηριστικά: «Το θέμα με το μητρώο μας απασχολεί αρκετό καιρό. Ήταν το πρώτο  πράγμα που ασχολήθηκα όταν ανέλαβα την προεδρία της ΕΠΟ. Η άποψη μου είναι πως δεν είναι δυνατόν, το κράτος να επιβάλει κάτι τέτοιο σε ερασιτεχνικές ομάδες. Αν κάποιος δηλαδή δεν είναι στο μητρώο να μην παίζει μπάλα. Είναι τερατώδες. Δεν είναι δυνατόν το κράτος να επιβάλει ποδοσφαιρικής φύσεως κυρώσεις. Με απασχολεί τι θα κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Να ρυθμίσουμε τα του οίκου μας και γι’ αυτό στη συνέλευση της 30ης Σεπτεμβρίου όλες οι ΕΠΣ να πούμε τη γνώμη τους κι έπειτα με ψηφοφορία να πάρουμε την απόφαση μας. Οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες. Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να παίξουν αν δεν μπουν στο μητρώο.

Θα ήμουν διατεθειμένος να γίνει μία ακόμη συνάντηση, αν υπήρχε προοπτική. Η πρόταση μας, που δεν έγινε δεκτή ήταν και τα 3200 σωματείο να έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση. Κι όσα δεν την έχουν, να την αποκτήσουν. Αν το κράτος θέλει να επιβάλλει την τάξη, ας το κάνει με αυτό τον τρόπο».

Όσο για τις δικές του σκέψεις περί αναστολής των πρωταθλημάτων και τι βλέπει να αποφασίζει η Γ.Σ. στο τέλος του μήνα τόνισε: «Είναι πιθανό ακόμη και να υπάρξει αναστολή. Δε θέλω, βέβαια, να προδικάσω κάτι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηακλείου Ν. Τζώρτζογλου μίλησε για λουκέτο από 1 Οκτωβρίου στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με την παρακάτω δήλωση: «Πρόβλεψή μου και μπορώ να την χαρακτηρίσω ως «στανταράκι», μιλώντας με τους συναδέλφους μου, αντιλαμβάνομαι πως είναι δεδομένη η αναστολή των πρωταθλημάτων, δε νομίζω να βρεθεί λύση στο κομμάτι του μητρώου έως τέλος του μήνα που είναι η Γ.Σ., αυτό μου λένε οι συνάδελφοι-πρόεδροι, από 1η Οκτωβρίου το ελληνικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον σε ερασιτεχνικό επίπεδο, βάζει λουκέτο».

Όλα είναι ανοικτά πλέον οι ίδιες οι ΕΠΣ θα αποφασίσουν για την τύχη τους, εκτός και αν ο Λ. Αυγενάκης αλλάξει κάτι, δύσκολο, αλλά όχι απίθανο με τόσες πιέσεις που δέχεται, ακόμα και από βουλευτές της ΝΔ που ανοικτά δηλώνουν ότι δεν συμφωνούν με τις κυρώσεις.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια