Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρέμβαση Βορίδη για τη μεταφορά μαθητών ζητά ο Δ. Μπιάγκης

Δημήτρης Μπιάγκης
09 Σεπτεμβρίου 2022 / 13:20

Επιστολή του βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την παράταση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών της προηγούμενης χρονιάς, ώστε να διευθετηθεί το θέμα μέχρι την υπογραφή των νέων συμβάσεων, ζητά με επιστολή του ο βουλευτής Δημήτρης Μπιάγκης από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη:

Η επιστολή 
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα οι απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Π.Ε. Κέρκυρας.
 
Η καθυστέρηση οφείλεται τόσο στην υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, όσο και σε διοικητικές παραλήψεις που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν, αναμένεται δε, να χρειαστεί αρκετός χρόνος έως την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων.
 
Παρακαλείστε όπως λάβετε υπόψη σας.
 
Α) Τις συνθήκες εργασίες που επικρατούν στο νησί λόγω του τουρισμού, όπου μεγάλο μέρος των γονέων και κηδεμόνων απασχολούνται και θα συνεχίσουν να απασχολούνται για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα.

Β) Τα ιδιαίτερα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά της περιοχής, με τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου, των ΕΠΑ.Λ. και των Ειδικών Σχολείων που φοιτούν σ’ αυτά μαθητές απ’ όλη την περιφέρεια του νησιού.
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Είναι επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου σας για την παράταση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών της προηγούμενης χρονιάς, ώστε να διευθετηθεί το θέμα μέχρι την υπογραφή των νέων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
 
Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
 
Με εκτίμηση,
 
Δημήτρης Μπιάγκης
Βουλευτής Κέρκυρας  - ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής