Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Κέρκυρας για τη φωτιά στη Μαρίνα Γουβιών

Φωτιά
08 Σεπτεμβρίου 2022 / 08:57

Ενημερωτικό δελτίο, που εξέδωσε η Λιμενική Αρχή αργά το βράδυ της Τετάρτης για το συμβάν στη Μαρίνα Γουβιών

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για εκδήλωση πυρκαγιάς σε ελλιμενισμένο σκάφος εντός της μαρίνας «ΓΟΥΒΙΩΝ» ν. Κέρκυρας.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και ένα πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ᾹΚΤ., ενώ επιχείρησαν τέσσερα υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 19 πυροσβέστες. Επίσης, στο σημείο υπήρχαν και δυο ρυμουλκά.

Ειδικότερα η φωτιά παρουσιάστηκε σε ένα σκάφος, όπου πραγματοποιήθηκαν προσπάθειες απομάκρυνσης των πλησιέστερων σε αυτό προσδεδεμένων σκαφών, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε έτερα τρία σκάφη. Από το περιστατικό, προκλήθηκε η βύθιση του συνόλου των ανωτέρω σκαφών, ενώ δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη επιβαινόντων στα εν λόγω σκάφη.

Παράλληλα, το προσωπικό της μαρίνας «ΓΟΥΒΙΩΝ» προέβη στην ενεργοποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης τοποθετώντας πλωτό φράγμα περιμετρικά των εν λόγω σκαφών, ενώ έθεσαν σε ετοιμότητα απορρυπαντικά μέσα και εξοπλισμό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρων σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό.