Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πήραν μπρος οι μηχανές για την επούλωση των πληγών του Μπάλλου

Μπάλλος
07 Σεπτεμβρίου 2022 / 13:36

Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την θεομηνία της 14ης Οκτωβρίου, οι αποκαταστάσεις των πληγεισών υποδομών ξεκίνησαν από τον Σταυρό με παρεμβάσεις σε τρία σημεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το "εναρκτήριο λάκτισμα" για την αποκατάσταση των υποδομών που κατέστρεψε η καταιγίδα του Μπάλλου, δόθηκε στην περιοχή του Σταυρού. 

Οι αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς και Υποδομών Μανώλης Ορφανουδάκης, μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκο Μουζακίτη έκαναν χθες αυτοψία με την Τεχνική Υπηρεσία.





Τη σύμβαση για την εργολαβία υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα στις 12 Αυγούστου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις των ζημιών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΙΝ, οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν από το οδικό τμήμα των Αγ. Δέκα και του Σταυρού, προκειμένου να μπορεί να εκτραπεί η κίνηση των οχημάτων από και προς το Νότο, όταν θα κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα η Εθνική Λευκίμμης για να γίνει η αποκατάσταση στο Πέραμα (στα σημεία Αύρα και Καρίνα) που αποτελεί την βασική παρέμβαση του έργου.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων στις περιοχές Πέραμα (σημεία Αύρα και Καρίνα), Αγ. Δέκα, Σταυρός και Βιρός, ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ και προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που είχε δεσμεύσει γι’ αυτό το σκοπό.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ