Πολλά έργα για το στίβο, στα χαρτιά όμως

Πολλά έργα για το στίβο, στα χαρτιά όμως

Η σπουδαία άλτρια Μ. Βούκοβιτς από το Μαυροβούνιο, με τον πρόεδρο-προπονητή του Αλκίνοου (άρση βαρών) κ. Η. Ροδίτη (προχθές), ο οποίος με τεράστιο αγώνα διατηρεί μια αίθουσα προπόνησης κάτω από την εξέδρα του ΕΑΚΚ και εκεί βρίσκουν τρόπο και χώρο για να κάνουν βάρη οι αθλητές-τριες του στίβου (και όχι μόνο)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ιδιωτική επίσκεψη της Ιωάννας Σιώμου (έχει ρίζες και από την Κέρκυρα) που είναι ομοσπονδιακή προπονήτρια και η συνάντησή της με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζορμπά, έβγαλε είδηση σε ότι έχει σχέση με τις αθλητικές υποδομές για το στίβο στην Κέρκυρα.

02
Σεπτεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ιδιωτική επίσκεψη της Ιωάννας Σιώμου (έχει ρίζες και από την Κέρκυρα) που είναι ομοσπονδιακή προπονήτρια και η συνάντησή της με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζορμπά, έβγαλε είδηση σε ότι έχει σχέση με τις αθλητικές υποδομές για το στίβο στην Κέρκυρα.

Στη συνάντηση που έγινε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Ζορμπά, παρόντες ήταν και ο πρόεδρος της ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας Ι. Λέσσης, ο Ν. Μόσχος τεχνικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ και η κα Κορωνάκη προπονήτρια του ΑΟ Κέρκυρα 2015.

Η συζήτηση εστιάστηκε στα προβλήματα υποδομών του στίβου, η Ι. Σιώμου είχε πάει στο ΕΑΚΚ και απογοητεύτηκε από αυτό που είδε, άλλωστε θυμίζει γήπεδο τριτοκοσμικής χώρας. Μάλιστα ρώτησε τον κ. Ζορμπά πως γίνεται στην Κεφαλονιά που ανήκει στην ίδια περιφέρεια πριν 2 μήνες να γίνει καμπ εκεί με 40 αθλητές και να είναι όλα τέλεια, ενώ η Κέρκυρα παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Βέβαια ο κ. Ζορμπάς της απάντησε ότι το ΕΑΚΚ ανήκει στη ΓΓΑ, ενώ στην Κεφαλονιά στο Δήμο και ο τρόπος χρηματοδότησης κάποιων έργων διαφέρει πολύ και έχει δίκιο σε αυτό, γι αυτό και πρέπει το ΕΑΚΚ να έλθει στο Δήμο.

Για τα προβλήματα που έχουν σχέση με ανακατασκευή του ταρτάν, του εξωραϊσμού των χώρων, προμήθεια αθλητικού υλικού θα ζητηθούν τα ανάλογα κονδύλια από την ΓΓΑ για να γίνουν τα έργα. Βέβαια εδώ και 3 χρόνια με Αυγενάκη κλπ δεν έχουμε δει παρά παντελή εγκατάλειψη και υποσχέσεις που καμιά δεν υλοποιήθηκε για το στίβο.

Η πληροφόρηση για το σκέπαστρο ήταν ότι δρομολογείται να συζητηθεί σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο αφού άλλαξαν τα οικονομικά στοιχεία και πρέπει να ψηφιστεί και αυτό επειδή στην αρχική μελέτη, δεν είχαν υπολογίσει κόστος για ταρτάν κάτω από το σκέπαστρο, όλα όμως αυτά είναι έτοιμα. Και εδώ πρέπει να πούμε ότι πέρασε ένας χρόνος και ακόμη είμαστε στο να περάσει από το Συμβούλιο μια τροποποίηση, σαφώς και τη σεζόν που έρχεται σκέπαστρο δεν θα δούμε.

Μήπως θα πρέπει να πάρουν και τον Πρωθυπουργό (λένε ότι θα έλθει 13 Σεπτέμβρη στην Κέρκυρα) στο ΕΑΚΚ να του δείξουν το χάλι, να του δείξουν ότι στη δική του τριετία πάει από το κακό στο χειρότερο;;;

Πέραν αυτού ειπώθηκε και είναι αλήθεια ότι υπάρχει η χρηματοδότηση για ταρτάν στα γήπεδα Αχαράβης και Λευκίμμης με κόστος 400.000€ και 500.000€ που θα υλοποιήσει η ΠΙΝ, αλλά εδώ δεν βλέπουμε τα απλά μικροέργα να γίνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα, ταρτάν σε Βορρά και Νότο θα δούμε άμεσα;

Μαζί με την Ι. Σιώμου βρέθηκε και ένα κορίτσι που προπονεί, η πρωταθλήτρια του ύψους Μαρίγια Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο), που ήταν ένατη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και τέταρτη στο Παγκόσμιο κλειστού του 2022.  Βέβαια είδε και αυτή το «έκτρωμα» που λέγεται ΕΑΚΚ και σίγουρα εντυπωσιάστηκε από την κατάντια μιας χώρας που θέλει να λέει ότι είναι η κορυφαία των Βαλκανίων.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ