Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των δημοσίων υπαλλήλων διεκδικεί το Περιφερειακό Συμβούλιο

στεγαστικό πρόβλημα
29 Αυγούστου 2022 / 12:46

Ζητά από την Κυβέρνηση υποστήριξη στην αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων για την εξασφάλιση στέγης στο μόνιμο ή έκτακτο προσωπικό δημοσίων φορέων στα νησιά του Ιονίου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων στέγασης και διευκόλυνσης διαβίωσης βάση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την εξασφάλιση στέγης στο μόνιμο ή έκτακτο προσωπικό δημοσίων φορέων στα νησιά του Ιονίου ζητά από την Κυβέρνηση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Συζητώντας το θέμα που εισήγαγε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου κατά την τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr, το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά από την Κυβέρνηση υποστήριξη στην αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων για την εξασφάλιση στέγης στο μόνιμο ή έκτακτο προσωπικό δημοσίων φορέων στα νησιά του Ιονίου.

 Κατά τη σύσκεψη η Ρόδη Κράτσα επισήμανε πως: “Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελκυστικότητα προσωπικού ή για τη δυνατότητα παραμονής τους στα νησιά μας είναι η έλλειψη διαθεσιμότητας στέγης, και το υψηλό κόστος της”
Τα θέματα που συζητήκαν ήταν η αξιοποίηση κατάλληλων περιουσιακών στοιχείων μέσω ΣΔΙΤ για την διευκόλυνση στέγασης δημοσίων λειτουργών.

Το ζήτημα της συνεργασία με τους Δήμους και Νοσοκομεία για την αξιοποίηση της περιουσίας που διαθέτουν προς αυτή την κατεύθυνση και η περίπτωση παραχώρησης από το Υπερταμείο ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, με ειδικούς ευνοϊκούς όρους, κατάλληλων χώρων για ανέγερση στέγης για τη διευκόλυνση της παραμονής προσωπικού στα νησιά μας.