Μήνυμα συστράτευσης ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Μήνυμα συστράτευσης ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κοινό υπόμνημα των ΕΛΜΕ των Ιονίων Νήσων για το ζήτημα

27
Aυγούστου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας πραγματοποίησε την Τρίτη, 23 Αυγούστου, παρέμβαση στη ΔΔΕ Κέρκυρας, για το ζήτημα της στέγασης των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Το Δ.Σ. παρέδωσε τις θέσεις του σωματείου, στον Διευθυντή Δ.Ε. Κέρκυρας, τονίζοντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνάδελφοι, με την απαίτηση να προωθηθούν σε κάθε αρμόδιο, μέχρι το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Παράλληλα, σε συντονισμό, με όλες τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ των Ιονίων Νήσων (Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Λευκάδας), κατατέθηκε κοινό υπόμνημα για το ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στον Πρόεδρό του, στην Περιφερειάρχη και σε όλες τις παρατάξεις, με την απαίτηση να συζητηθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, παρουσία των μελών των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, ώστε να πιέσουμε τις τοπικές αρχές για να βρεθεί λύση. Το ίδιο θα κάνει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και με τους τρεις δήμους του Νησιού.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Το ζήτημα της στέγασης, γίνεται όλο και πιο δύσκολο, όσο περνάει ο καιρός. Υπουργείο, Κυβέρνηση και τοπικές αρχές, σφυρίζουν αδιάφορα, μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά κυρίως οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοί μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί εκπαιδευτικοί να αρνούνται το διορισμό τους, λόγω της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν, στις οικονομικές απαιτήσεις για ένα σπίτι. Μόνο με αγώνες, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα που πηγάζουν από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων. Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα κι άλλες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.”


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ