Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: «Σε αδιέξοδο η περιφερειακή αρχή στο έργο της παραλιακής Γαρίτσας»

ΑΝΑΣΑ:
27 Αυγούστου 2022 / 10:59

Η ΑΝΑΣΑ καλεί την περιφερειακή αρχή να προχωρήσει άμεσα στην επαναδημοπράτηση του έργου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δελτίο τύπου απέστειλε η ΑΝΑΣΑ, μέσω του οποίου ασκεί κριτική στην Περιφερική Αρχή, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των έργων αποκατάστασης της παραλιακής Γαρίτσας – Ανεμόμυλου.

«Η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου δεν είχε το θάρρος να απαντήσει η ίδια στην επερώτηση της ΑΝΑΣΑ για το μείζον ζήτημα της αποτυχίας της στο έργο της παραλιακής Γαρίτσας και επέλεξε να αφήσει τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ορφανουδάκη να εκτεθεί για μια ακόμη φορά.

Αντί να απολογηθούν στον κερκυραϊκό λαό, εμφανίστηκαν με επιθετικό τόνο απέναντι στην περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να «θολώσουν τα νερά».

Το κυριότερο όμως είναι ότι στις επίμονες ερωτήσεις μας για το τί προτίθεται να πράξει η περιφερειακή αρχή μετά την οριστική απόρριψη των ενεργειών της από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για το πώς θα αντιμετωπίσει την άθλια εικόνα του παραλιακού τείχους, έδειξε ότι είναι σε πλήρη αμηχανία και σύγχυση.

Χαρακτηριστικά η περιφερειάρχης ψέλλισε: «...θα ενεργήσουμε με βάση την νομιμότητα...». Δηλαδή μέχρι τώρα πώς ενήργησαν;

Δυστυχώς η περιφερειακή αρχή Κράτσα αποδεικνύεται ότι υποβαθμίζει βαθμιαία και σταθερά την αξιοπιστία της ΠΙΝ, και την ίδια στιγμή αδυνατεί να προστατεύσει και να αναδείξει βασικές υποδομές όπως η παραλιακή της Γαρίτσας.

Η ΑΝΑΣΑ δικαιώνεται από τις εξελίξεις, αλλά δεν επιχαίρει.

Η ΑΝΑΣΑ καλεί την περιφερειακή αρχή, έστω και τώρα, να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην επαναδημοπράτηση του έργου με χρήση του άρθρου 14 του ν. 2971/2001 και με ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό με δημοσίευση και σύντμηση χρονικών προθεσμιών. Να πράξει δηλ. όσα δεν έπραξε μέχρι τώρα οδηγώντας το έργο στις καλένδες»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά