Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σωματείο ΕΚΑΒ Κέρκυρας: «όχι ιδιωτικά ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο, ναι στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ»

Σωματείο ΕΚΑΒ Κέρκυρας
26 Αυγούστου 2022 / 15:46

Το σωματείο συναντήθηκε με τον κυβερνητικό βουλευτή ΝΔ Στέφανο Γκίκα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας, με δελτίο τύπου εκφράζει τις αντιρρήσεις του, στην σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες ασθενοφόρων, ζητά περισσότερες προσλήψεις προσωπικού για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας αισθάνεται την επιτακτική ανάγκη να εκφράσει επισήμως την έντονη διαφωνία του με την σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων στο δημόσιο σύστημα υγείας και ειδικά στο νησί της Κέρκυρας και την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με διασώστες.  

Το σωματείο συναντήθηκε με τον κυβερνητικό βουλευτή ΝΔ Στέφανο Γκίκα, οφείλουμε εδώ δε να αναφέρουμε ότι κατά την πληροφόρηση μας οι συμβάσεις θα αφορούν δευτερογενείς διακομιδές.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας έχει διατηρήσει σε ισχύ το τμήμα των ασθενοφόρων με προσωπικό που καθημερινά εκτελεί τις δευτερογενείς διακομιδές άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για δευτερογενείς διακομιδές που δεν  εκτελούνται στο νησί μας.

 Η δυνατότητα ενίσχυσης για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας μπορεί να δοθεί άμεσα με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού που σε συνάντηση μας και με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουμε λάβει διαβεβαίωση για την δυνατότητα μισθοδοσίας τουλάχιστον ακόμα 10 επικουρικών συνάδελφων για το νησί μας μέσω ΕΣΠΑ.»