Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρχισε η τοποθέτηση του μεταλλικού στηθαίου στη Σωτηριώτισσα

Στηθαίο
23 Αυγούστου 2022 / 11:46

Το μεταλλικό στηθαίο τύπου H2W1, τοποθετείται στο τμήμα που αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα εύκαμπτα κολωνάκια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης στηθαίου στην περιοχή της Σωτηριώτισσας της Εθνικής Οδού Παλαιοκαστρίτσας, στο ύψος της εισόδου προς το νησί Νησί Γκερέκου. 

Η τοποθέτηση ξεκίνησε με τις προπαρασκευαστικές εργασίες, όπως δηλώνει ο εργολάβος Γιώργος Γιώτης στην "Ε". «Από αύριο θα αρχίσουν οι εντατικές εργασίες και εκτιμάμε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας το μεταλλικό στηθαίο θα έχει ολοκληρωθεί».

Το στηθαίο τύπου H2W1, τοποθετείται στο τμήμα που αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα εύκαμπτα κολωνάκια, τα οποία τοποθετήθηκαν κατά μήκος, από το σημείο που τελειώνει η νησίδα έξω από την Παραμυθούπολη μέχρι το επόμενο σημείο που αρχίζει το στηθαίο  στην Ε.Ο Παλαιοκαστρίτσας.

Τα πλαστικά κολωνάκια

Επιχειρείται έτσι να μπει τέλος στο συνεχές "ράβε-ξήλωνε" των τελευταίων δύο χρόνων, καθώς "άγνωστοι" αφαιρούσαν τα κολωνάκια προκειμένου να συνεχίζουν την παράνομη αναστροφή και να αποφύγουν τον κύκλο.
 
Τα εύκαμπτα κολωνάκια τοποθετήθηκαν τον Μάρτιο του 2020, προκειμένου να ενισχυθεί η οριζόντια σήμανση (διπλή διαχωριστική γραμμή), η οποία παραβιάζονταν συστηματικά σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, ενώ είχαν καταγραφεί πολλά ατυχήματα, λόγω παραβίασης της διπλής διαχωριστικής γραμμής. Ωστόσο αρκετοί οδηγοί δεν φαίνεται να είχαν συμμορφωθεί με το μέτρο.

Δεκαετίες ολόκληρες πάντως οι χρήστες του δρόμου ζητούν μια λύση στη διευθέτηση του κυκλοφοριακού ζητήματος που προκύπτει από τη μεγάλη κίνηση προς και από την Εθνική Παλαιοκαστρίτσας, από τουριστικά λεωφορεία τεραστίων διαστάσεων (λόγω Kontokali Bay), επιχειρήσεις εστίασης, καταλύματα, λουόμενους, αθλητές και επισκέπτες ποδοσφαιρικών αγώνων και φυσικά κατοίκους της περιοχής. 

Πρόταση της Περιφέρειας για φωτεινούς σηματοδότες

Πρόσφατα πάντως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διερεύνησε και μια ακόμα λύση: Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών. Μία επιλογή που έως σήμερα, όλοι απέκλειαν. Όπως είχε δηλώσει στην "Ε" ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς, με την ευκαιρία της εργολαβίας ριζικής αντικατάστασης του δικτύου των «αρχαίων» φωτεινών σηματοδοτών, ζητήθηκε από ειδικό επιστήμονα να μετρήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο και την συνήθη οδική συμπεριφορά στο συγκεκριμένο σημείο.  Σύμφωνα με τη δήλωση του Κώστα Ζορμπά, προϋπόθεση για την τοποθέτηση φαναριών είναι να εγκριθεί η πρόταση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ