Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΕΛ 12 ανανεώσεις και τρεις νέες προσθήκες

Γ ΕΘΝΙΚΗ – ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
22 Αυγούστου 2022 / 16:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η προετοιμασία της «Βασίλισσας του Νότου» για την 6η συνεχόμενη χρονιά, της συμμετοχής της στην Γ΄ Εθνική, συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η προετοιμασία της «Βασίλισσας του Νότου» για την 6η συνεχόμενη χρονιά, της συμμετοχής της στην Γ΄ Εθνική, συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς. Αυτό που επιδιώκει η διοίκηση, σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ, είναι να γεμίσει το ρόστερ με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα μπορέσουν να εκπροσωπήσουν επάξια την κορυφαία ομάδα του νησιού στην κατηγορία και τουλάχιστον θα πετύχουν μια ακόμη άνετη παραμονή της.

Ήδη η ομάδα επίσημα έχει ανακοινώσει την ανανέωση με 12 ποδοσφαιριστές, ενώ έχει κάνει ακόμη τρεις προσθήκες. Μιλάμε για επίσημες ανακοινώσεις, αφού και άλλοι ποδοσφαιριστές αναμένεται να ανανεώσουν και ίσως βγουν αργότερα ανακοινώσεις, ενώ και στο μεταγραφικό κομμάτι η ομάδα προχωράει, όμως θα περιμένουμε τη δική της ενημέρωση και δεν θα αναφέρουμε τι ακόμη έχει ουσιαστικά «κλείσει».

Με βάση την επίσημη θέση της ομάδας έχουν ανανεώσει ο σκόρερ και από τους αρχηγούς της ομάδας Β. Τσεβανέδης, ο Χριστόδουλος Γαστεράτος που βγάζει πάθος και είναι υπερπολύτιμη μονάδα της ΑΕΛ και εκ των αρχηγών, όπως και ο Ι. Βασιλάκης ο εξαίρετος κεντρικός αμυντικός. Ο Παναγιώτης Ματσοβίλας συνεχίζει στην ΑΕΛ, παίκτης εγγύηση για το κέντρο της άμυνας. Οι «μέσοι» Λευτέρης Πανταζής και Ανδρέας Θεοδωράκης θα συνεχίσουν να φοράνε τη φανέλα της ΑΕΛ, όπως και ο δυναμικός Λάζαρος Κωστακιώτης, ο δεξιός αμυντικός,  που είναι «μια πλευρά μόνος του, αλλά και ο Νίκος Πουλημένος, ο δυναμικός μπακ, που μπορεί και παίζει είτε δεξιά, είτε στο κέντρο της άμυνας. Ο Κώστας Γεωργακόπουλος, που έχει αγωνιστεί και στη Super League 1 με την εμπειρία του στη επίθεση θα είναι ακόμη μια χρονιά στην ΑΕΛ, ενώ ένας εξαιρετικός πλάγιος μπακ με πολλές δυνατότητες, ο Βασίλης Γρηγοριάδης θα συνεχίσει να παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας.  Μαζί με αυτούς θα συνεχίσουν στην ομάδα οι νεαροί Αλέξανδρος Γαρδικιώτης (16 ετών) και Σταμάτης Σμοΐλης (17 ετών), παιδιά από την ακαδημία της ομάδας που έχουν παίξει στη Γ΄ Εθνική πέρσι. Αυτοί είναι οι 12 από το περσινό ρόστερ, όμως και άλλοι έχουν συμφωνήσει να μείνουν, περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση.

Η ΑΕ Λευκίμμης προχώρησε ήδη σε τρεις μεταγραφικές κινήσεις.  Αρχικά πήρε τον τερματοφύλακα Αλέξανδρο Λέτσο ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα μετά 2,5 χρόνια, έμπειρος και σταθερός, εγγύηση κάτω απ΄ το τέρμα.   Επίσης πήρε έναν νεαρό πολλά όμως υποσχόμενο και για φέτος και για το μέλλον, τον 18χρονο Άγγελο Τουρμούσογλου, είναι μεσοεπιθετικός, την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πάργας κάνοντας εκπληκτική χρονιά, αναδείχτηκε πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Η 3η φετινή προσθήκη είναι ο αμυντικός μέσος Γιώργος Παπαγεωργίου, είναι 22 ετών και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας, ήταν «αντίπαλος» της ΑΕΛ.

Οι επαφές με ποδοσφαιριστές συνεχίζονται η διοίκηση θέλει να δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα, που θα είναι στις κορυφαίες θέσεις του Ομίλου, με τον προπονητή Παναγιώτη Κορομπόκη να έχει συζητήσει για συγκεκριμένες προσθήκες που χρειάζεται ενίσχυση το ρόστερ. Υπάρχει χρόνος για τις καλύτερες δυνατές επιλογές, άλλωστε 2 Οκτώβρη έχει οριστεί η έναρξη του πρωταθλήματος, αν και φοβάμαι ότι πάλι θα αλλάξει η ημερομηνία και θα πάει ακόμη αργότερα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια