Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετωπική Νίκου Οικονομόπουλου με την «Κυρία ...Αρχαιολογία» της Κέρκυρας

Νίκος Οικονομόπουλος
18 Αυγούστου 2022 / 20:42

Για ποιο λόγο σταμάτησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας την προγραμματισμένη συναυλία στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ένα σημείωμα γεμάτο αιχμές, ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος ανακοίνωσε σήμερα τη ματαίωση της συναυλίας του που ήταν προγραμματισμένη την Παρασκευή 19 Αυγούστου στο Παλαιό Φρούριο, ξεσηκώνοντας θύελλα στα social media. 

Ο δημοφιλής τραγουδιστής κατηγορεί ευθέως την Εφορεία Αρχαιοτήτων για «όλως περίεργα» κριτήρια περί της πολιτισμικής ποιότητας. «Δυστυχώς η Αρχαιολογία της Κέρκυρας, θεώρησε ότι η συναυλία μας με τη Φιλαρμονική Σκριπερού δεν συνήδε με την ιστορικότητα του χώρου. Προφανώς η Αρχαιολογία λειτουργεί με όλως περίεργα κριτήρια περι της πολιτισμικής ποιότητας, επιτρέποντας κατά το δοκούν τη διεξαγωγή συναυλιών στο Παλαιό Φρούριο». 

Άλλη άδεια δόθηκε

Πηγές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας αναφέρουν πάντως στην "Ε", ότι το αίτημα χρήσης του χώρου έκανε λόγο για συναυλία του τραγουδιστή με τον Κερκυραίο διακεκριμένο συνθέτη Γιώργο Κατσαρό και με αυτό το γνώμονα παραχωρήθηκε και η άδεια στο ιστορικό μνημείο.

Στη συνέχεια - σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές-  το όνομα του Γιώργου Κατσαρού «εξαφανίστηκε» και τη θέση του πήρε η Φιλαρμονική Σκριπερού. Κατά συνέπεια τέθηκε ζήτημα νέας άδειας με αίτημα που, σύμφωνα με την Υπηρεσία, δεν υποβλήθηκε ποτέ.

Η Κυρία ...Αρχαιολογία

«Η απόρριψη της αίτησής μας, μας κοινοποιήθηκε μόλις χθες 17 Αυγούστου 2022 κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για τη διεξαγωγή της συναυλίας. 

Δεν περίμενα ποτέ ότι το κοινό της Κέρκυρας θα είχε τέτοια αντιμετώπιση από την Κυρία Αρχαιολογία. Βέβαια, Κερκυραίοι φίλοι με ενημέρωσαν ότι δεν είμαστε μόνον εμείς θύματα της Αρχαιολογίας Κέρκυρας»
, σημειώνει μεταξύ άλλων ο λαοφιλής αοιδός.

Δεν θα μείνει έτσι...

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος που δεν κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί σας. Μαζί με σας αδικήθηκα κι εγώ από τη νοοτροπία της Αρχαιολογίας. Βεβαίως το θέμα δεν θα μείνει έτσι. Θα έχει την ανάλογη νομική αντιμετώπιση», υπογραμμίζει ο Ν. Οικονομόπουλος.  

Ενημερώνει δε, ότι τα χρήματα θα επιστραφούν σε όλους όσοι είχαν ήδη εκδώσει εισιτήρια και υπόσχεται στους θαυμαστές του ότι πολύ σύντομα θα είναι μαζί τους.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ