Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικρές αλλαγές στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
08 Αυγούστου 2022 / 16:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η Ένωση έχει στείλει την προκήρυξη των πρωταθλημάτων 2022 – 2023 που θα γίνει σε δυο κατηγορίες αυτή τη σεζόν.

ΑΘΗΝΑ. Η Ένωση έχει στείλει την προκήρυξη των πρωταθλημάτων 2022 – 2023 που θα γίνει σε δυο κατηγορίες αυτή τη σεζόν. Από την επόμενη σεζόν θα αλλάξει όπως ήταν πάντα (πλην των τριών τελευταίων ετών), δηλαδή θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες και μάλιστα η ονομασία τους γυρίζει χρόνια πίσω, θα έχουμε  Α΄, Β΄ και Γ΄ κατηγορία.

Όπως αναφέρει η προκήρυξη τη φετινή σεζόν θα πάρουν μέρος 14 ομάδες στην Α΄ κατηγορία σε ένα όμιλο, ενώ στην Β΄ θα έχουμε δυο ομίλους από 12 ομάδες ο καθένας, με γεωγραφικά κριτήρια. Πρέπει εδώ εμείς να επισημάνουμε ότι ρόλο στον αριθμό των ομάδων της Β΄ κατηγορίας  θα παίξει το πόσες θα δηλώσουν, πέραν του πόσες ομάδες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Από την περίοδο 2023-2024 ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα θα είναι:

α) Στην Α' κατηγορία θα συμμετάσχουν δεκατέσσερα (14)  σωματεία,

β) Στην Β κατηγορία θα συμμετάσχουν δώδεκα (12)  σωματεία

γ)  Στην Γ' κατηγορία θα συμμετάσχουν τα υπόλοιπα σωματεία

Η πολυσέλιδη προκήρυξη έχει πολλές διατάξεις που δεν διαφέρουν των προηγούμενων χρόνων, θα σταθούμε μόνο σε αυτές που έχουν κάποια αλλαγή ή παραπάνω ενδιαφέρον. Μια διάταξη που θα ισχύσει τη νέα σεζόν (για πρώτη φορά) είναι η υποχρέωση των ομάδων να έχουν προπονητή διπλωματούχο (η Α΄ να έχει τουλάχιστον το UEFA B΄ και η Β΄ κατηγορία  το UEFA C) και να είναι μέλος του Συνδέσμου προπονητών της Κέρκυρας.  Μάλιστα θα πρέπει να έχει «Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή» που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.Κ., με κατάθεση παραβόλου 75€. Αυτά δεν είναι απαιτήσεις της ΕΠΣΚ, αλλά οδηγίες της ΕΠΟ, όπου υποχρεώνει τα σωματεία να πληρώνουν πλήθος παραβόλων, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην ΕΠΟ και ατή στη συνέχεια «κάτι» θα δώσει και στις ΕΠΣ.

Ακόμη πρέπει να μείνουμε στη διάταξη που αναφέρει ότι στο Φύλλο αγώνα μπορούν να εγγραφούν μέχρι τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές «ξένοι» δηλαδή που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες.  

Λόγω  των  κρουσμάτων covid που επηρέασαν τα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια και με δεδομένο ότι κανείς δεν ξέρει πως θα είναι η κατάσταση στη χώρα, η ΕΠΣΚ φρόντισε να ενημερώσει ότι…  Όλα τα σωματεία, είτε είναι γηπεδούχα, είτε είναι φιλοξενούμενα, έχουν την υποχρέωση και την αποκλειστική ευθύνη τήρησης του Ειδικού Πρωτοκόλλου Άθλησης που θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους Υγειονομικούς  Φορείς και θα θεσμοθετήσει η Πολιτεία. Την ίδια υποχρέωση έχουν και όλοι οι συντελεστές των αγώνων.

Να σημειώσουμε τέλος ότι χρειάζεται μια πλειάδα χαρτιών για τη δήλωση και αυτά είναι:

1. Δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα υπογεγραμμένη και σφραγισμένη με συμπληρωμένα όλα τα καταχωρημένα στοιχεία,

2. Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου τους, θεωρημένη από Κ.Ε.Π. (Άρθρο 2, παρ. 3α εδ.ιγ Καταστατικού Ε.Π.Ο.).

 3. Παραχωρητήριο για τη χρήση γηπέδου.

4. Έγγραφο ορισμού αντίκλητου - εκπροσώπου του σωματείου μέλος του Δ.Σ.

5. Συνυποσχετικό Διαιτησίας

6. Πράξη συναίνεσης αξιωματούχων επικυρωμένη από ΚΕΠ ή μέσω gov.gr

7. Δήλωση προσωπικών δεδομένων αξιωματούχων της ομάδας

8. Δήλωση προσωπικών δεδομένων ποδοσφαιριστών

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια