Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έρχεται νέο αίτημα για το ωράριο μουσικής από το φθινόπωρο

ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
08 Αυγούστου 2022 / 12:35

Οι επαγγελματίες θα ζητήσουν την επέκτασή του όχι μόνο για τη θερινή αλλά και για τη χειμερινή περίοδο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα του ωραρίου μουσικής για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μέσα στο φθινόπωρο μάλιστα αναμένεται να καταθέσουν νέο αίτημα προς το Δήμο Κ. Κέρκυρας για την διεύρυνσή του, όχι μόνο για τη θερινή περίοδο αλλά και για τη χειμερινή.

Η αποτίμηση της κατάστασης, μετά το «ναυάγιο» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας, όπου δεν εγκρίθηκε η παράταση του ωραρίου μετά τις 11 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στη γενική συνέλευσης της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της ΟΕΒΕΚ. Στη συνεδρίαση, παρουσία του νομικού συμβούλου της Ένωσης Γ. Μαυρωνά,  συμμετείχαν  52 επαγγελματίες που δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους αλλά και τη δυσαρέσκειά τους  για το επίμαχο θέμα, παρά τις υποχωρήσεις που έκαναν, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή» τομή για το ζήτημα του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα.

Ποικίλες απόψεις

Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν αρκετές απόψεις που περιλάμβαναν από πιο ψύχραιμες τοποθετήσεις μέχρι και πιο ακραίες.  Άλλοι ζήτησαν το κλείσιμο των καταστημάτων τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας, άλλοι να υπάρξει μαζική παρέμβαση στα αρμόδια Υπουργεία στην Αθήνα, ενώ άλλοι ζήτησαν λύση μέσω της δικαστικής οδού προβάλλοντας το επιχείρημα του αθέμιτου ανταγωνισμού από τις υπόλοιπες περιοχές που δεν εφαρμόζεται η κανονιστική απόφαση του 2012. Δεν έλειψαν πάντως και οι πιο ακραίες τοποθετήσεις, δηλαδή να κηρυχθούν ως ανεπιθύμητοι στα καταστήματά τους όσοι δημοτικοί σύμβουλοι καθόρισαν με τη στάση τους το αποτέλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο η τοποθέτηση αυτή βρήκε κάθετα αντίθετη την πλειοψηφία.

Το φθινόπωρο

Μετά από τρεισήμισι ώρες συνεδρίαση, η γενική συνέλευση αποφάσισε να μην προβεί για την ώρα σε καμία ενέργεια μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν και το θέμα να το επανεκιννήσει το φθινόπωρο με νέο αίτημα προς το Δήμο για την παράταση του ωραρίου μουσικής. Το αίτημα ωστόσο δεν θα αφορά μόνο τη θερινή αλλά και την χειμερινή περίοδο. Η πρόταση που θα κατατεθεί θα διαμορφωθεί σε νέα συνεδρίαση της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας.  

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ