Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΕΠΟ όρισε 25 Σεπτεμβρίου τη σέντρα για τη Γ΄ Εθνική

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ – ΑΕΛ - ΑΣΤΕΡΑΣ
05 Αυγούστου 2022 / 17:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ασχολήθηκε με την Γ΄ Εθνική και θέματα που υπάρχουν, αφού τη σεζόν που έρχεται θα έχει αλλαγές. Η πιο σημαντική είναι ότι θα γίνει σε τέσσερις ομίλους και ο σχεδιασμός είναι να συμμετάσχουν 72 ομάδες.

ΑΘΗΝΑ. Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ασχολήθηκε με την Γ΄ Εθνική και θέματα που υπάρχουν, αφού τη σεζόν που έρχεται θα έχει αλλαγές. Η πιο σημαντική είναι ότι θα γίνει σε τέσσερις ομίλους και ο σχεδιασμός είναι να συμμετάσχουν 72 ομάδες.

Όμως υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν, ιδιαίτερα με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από τους περσινούς 1ο και 2ο όμιλο και τις ομάδες που θα πάρουν μέρος. Στον ένα όμιλο αν τηρηθεί το γράμμα του νόμου, κάποιες ομάδες  δεν θα πρέπει να συνεχίσουν, αφού πέρσι παράτυπα και παράνομα πήραν μέρος, επειδή δεν ήταν στο μητρώο της ΓΓΑ. Στον 2ο Όμιλο υπάρχει σε εκκρεμότητα το θέμα της Κοζάνης για την οποία θα παρθεί απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα, αν δηλαδή θα ανέβει κατηγορία ή θα μείνει στην Γ΄ Εθνική.

 Επειδή η παράταση εγγραφής στο μητρώο της ΕΠΟ λήγει 17 Αυγούστου, δόθηκε παράταση από την ΕΠΟ  στη δήλωση συμμετοχής των ομάδων έως 22 Αυγούστου. Αφού ξεκαθαρίσει ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή και θα έχουν αυτό το δικαίωμα, θα γίνει ο καταρτισμός των Ομίλων και στη συνέχεια θα πάμε για την κλήρωση. Αυτή ορίστηκε για τις 7 Σεπτέμβρη, ενώ η έναρξη του πρωταθλήματος   για τις 25 του ίδιου μήνα.

Θα ρισκάρουμε να προβλέψουμε ότι η έναρξη μπορεί να πάει λίγο πιο πίσω, θεωρούμε ότι θα υπάρξουν διάφορα ζητήματα με ομάδες, με γήπεδα, με Ομίλους, με Πολιτεία κλπ και ως συνήθως κάποια από αυτά οδηγούν σε αναβολή έναρξης. Βέβαια αν υπάρχουν όμιλοι των 18 ομάδων (όπως αρχικά έχει προβλεφτεί) οι αγωνιστικές είναι πολλές και δεν θα πρέπει να   καθυστερήσει η έναρξη.

Η ΕΠΟ άλλαξε και τη διάταξη  που έχει σχέση με περιορισμό στη ηλικία των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ήταν αρχικά έως 28 ετών, τώρα δεν θα υπάρχει, αλλά θα επιτρέπεται να δηλώνονται μέχρι 5 ποδοσφαιριστές άνω των 34 ετών. Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό που θα ισχύσει είναι πως οι πρωταθλήτριες ομάδες των 4 ομίλων θα κερδίζουν αυτόματα την άνοδο στη Super League 2. Όσο για το πόσες να υποβιβάζονται, θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές σε κάθε όμιλο και μετά τον καταρτισμό τους, θα έχουμε ενημέρωση για τον αριθμό τους.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια