Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Σαν πνοή, χρώμα και ήχος της Κέρκυρας» - Εκδήλωση των εκδόσεων image

Εκδήλωση των εκδόσεων image
05 Αυγούστου 2022 / 09:35

7 Ποιητές 7 Ζωγράφοι & 1 Συνθέτης συνομιλούν καλλιτεχνικά στον Κήπο του Λαού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εκδόσεις “image”, σας προσκαλούν στη βραδιά ποίησης, ζωγραφικής και μουσικής, «7ποιητές-ζωγράφοι, σαν πνοή, χρώμα και ήχος της Κέρκυρας», την Τετάρτη 10 Αυγούστου, εννέα το βράδυ, στον Κήπο Παλαιών Ανακτόρων (Κήπος του Λαού).

Εφτά ποιητές, επτά ζωγράφοι, και ένας συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής, πρόσωπα που σχετίζονται ποικιλοτρόπως με την Κέρκυρα, συμπορεύονται καλλιτεχνικά για τις ανάγκες της παράστασης.


Τα έργα των επτά εικαστικών θα εκτίθενται στο χώρο στη φυσική τους μορφή.


Πρόκειται για μια επιτελεστική παρουσίαση, μεικτών τεχνών, κατά τη διάρκεια της οποίας, επτά ποιητές απαγγέλουν αποσπάσματα από τα βιβλία τους. Έργα των εκδόσεων “image”, της Ελβίρας Μεταλληνού, τα ποιήματα θα συνοδεύουν οι ηχητικές παρεμβάσεις του συνθέτη Βασίλη Αβδελά. Καθώς το δρώμενο θα αναδεικνύεται από τον φωτισμό, στο υπόβαθρο θα προβάλλεται το έργο ζωγραφικής που αντιστοιχεί σε κάθε ποίημα. Παράλληλα, τα έργα των επτά εικαστικών θα εκτίθενται στο χώρο στη φυσική τους μορφή.



Η εκδότρια Ελβίρα Μεταλληνού με τον Γιώργο Ανδριώτη, ποιήματα του οποίου θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, που θα ερμηνεύσει  μελοποιημένα ποιήματα γνωστών ποιητών.

Θα παρουσιαστούν οι ποιητές Κώστας Τριβιζάς, Στέλιος Ροΐδης, Κώστας Λιντοβόης, Τζένη Τσέλιου, Κωνσταντίνος Γεωργάτος, Γιώργος Λαδοβρέχης και Γιώργος Ανδριώτης.

Αντιστοίχως θα εκτεθούν έργα των εικαστικών Σπύρου Κολυβά, Τζίνου Δημητράτου Σπύρου Αλαμάνου, Δημήτρη Μηλιώτη, Τίνας Μάσχα, Νίκου Στρατάκη και Πηνελόπης Βολτέρρα.