Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μένουν στον Ιστορικός όλοι και θα πρωταγωνιστήσει

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
03 Αυγούστου 2022 / 15:28
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να είναι εκτός Γ΄ Εθνικής ο Όλυμπος για 9 σεζόν, αλλά η διοίκηση τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει το βάρος (και πολύ σωστά) στις εγκαταστάσεις, αλλάζοντας τη μορφή του γηπέδου προς το καλύτερο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να είναι εκτός Γ΄ Εθνικής ο Όλυμπος για 9 σεζόν, αλλά η διοίκηση τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει το βάρος (και πολύ σωστά) στις εγκαταστάσεις, αλλάζοντας τη μορφή του γηπέδου προς το καλύτερο. Χρειάζονται ακόμα αρκετές παρεμβάσεις, γιατί τόσο ο Όλυμπος, όσο και η Θύελλα Ολύμπου, πρώτα πρέπει να έχουν σωστούς χώρους άθλησης και μετά να μπουν σε διαδικασίες πρωταθλητισμού και υψηλών αγωνιστικών στόχων.

Η αλήθεια είναι ότι έχει πάρει τα πάνω της και η Ακαδημία και ο Όλυμπος μπήκε σε μια ομαλή τροχιά σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Η νέα σεζόν που έρχεται δεν θα βρει τον Όλυμπο να έχει στόχο το πρωτάθλημα και την άνοδο, αλλά σίγουρα όταν μπαίνει στο γήπεδο σκέφτεται και αγωνίζεται μόνο για τη νίκη. Άλλωστε η φανέλα είναι βαριά και αυτοί που την φοράνε ξέρουν πολύ καλά ότι πρέπει να την ματώνουν στους αγώνες. Για τη νέα σεζόν ο Άκης Πανδής θα πάρει τη θέση του Τ. Βενέτη που πήγε στη Λάρισα, ένας προπονητής που και στο παρελθόν ήταν στην ομάδα, έχει φορέσει τη φανέλα της και ήταν την τελευταία σεζόν και Υπεύθυνος της Ακαδημίας. Προπονητής εγγύηση για τον Ιστορικό ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ιδιαίτερα δυνατός. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν ήδη ανανεώσει και θα μείνουν στο ρόστερ, τυπικά μένει να ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι, αφού ΟΛΟΙ εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν με την ομάδα. Επίσημα οι Μυρίλλας, Βλαστός, Χ. και Π. Γραμμένος, Κοσκινάς, Καραμάνος, Παναγιωτίδης έχουν ανακοινωθεί και έπονται οι επόμενοι.

Αν κάποιος θέλει να κάνει υπολογισμούς για τη νέα σεζόν, με βάση τα τωρινά δεδομένα ο Όλυμπος θα είναι στην πρώτη τριάδα και όλα είναι πιθανά, ακόμη και η 1η θέση, που δεν μπαίνει σαν πρωταρχικός στόχος. Πέρσι τερμάτισε πίσω από Αστέρα Πετριτή και Θιναλιακό, ο πρώτος θα παίξει Γ΄Λ Εθνική, δεν θα είναι αντίπαλο, ενώ ο Θιναλιακός έχει καθυστερήσει πάρα πολύ στο διοικητικό κομμάτι, του έφυγαν παίκτες και δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί. Από κει και πέρα εκτιμούμε ότι ο ΟΦΑΜ έχει στο DNA του τον πρωταθλητισμό και μαζί με Όλυμπο και ίσως 1,2 ακόμη ομάδες να είναι αυτές που θα κυνηγήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Κέρκυρας.    


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια