Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διευκρινιστικό έγγραφο του CAS στις 2/8/2022 για ΑΕΛ

Γ ΕΘΝΙΚΗ – ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
03 Αυγούστου 2022 / 15:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέο κύκλο συζητήσεων ξεκίνησαν με αφορμή ένα έγγραφο του CAS που στάλθηκε 2/8/2022 και διευκρινίζει ένα θέμα που έχει σχέση με το βαθμολογικό πίνακα του 2ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής που αφορά άμεσα και την ΑΕ Λευκίμμης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέο κύκλο συζητήσεων ξεκίνησαν με αφορμή ένα έγγραφο του CAS που στάλθηκε 2/8/2022 και διευκρινίζει ένα θέμα που έχει σχέση με το βαθμολογικό πίνακα του 2ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής που αφορά άμεσα και την ΑΕ Λευκίμμης.  

Κάποιοι (και δημοσιογραφικά) βιάστηκαν να φωνάξουν ότι ο CAS λέει ότι είναι παράνομη η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ με την οποία η ΑΕ Λευκίμμης παραμένει στην Γ΄ Εθνική, αφού το έγγραφο αναφέρει: «στο γράμμα μας από τις 29 Ιουλίου 2022… ενημερώνοντας τα μέρη το διατακτικό κομμάτι της απόφασης του CAS  δεν διέταξε τη διόρθωση της τελικής κατάταξης στο 2ο όμιλο της Ελληνικής Γ Εθνικής. Στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες».

Εννοείτε ότι το CAS αποφάσισε, να απορρίψει την ένσταση του Μακεδονικού, άρα η απόφαση περί μηδενισμού της ΑΕΛ δεν πρέπει να ισχύσει, παράλληλα δε να μην αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί  από την Λευκίμμη. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η ΕΠΟ για να διορθώσει τα λάθη που έκανε και δεν είναι λίγα.

Αρχικά είχε βγάλει τον Μακεδονικό πρωταθλητή και τον έστειλε στα μπαράζ, παρ΄ ότι εκκρεμούσε απόφαση του CAS και ενώ το ήξερε αντί να αναβάλει όλα τα ματς του Μακεδονικού, δεν το έκανε. Ουσιαστικά είχε επικυρώσει ΜΟΝΟ την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 2ου Ομίλου, πράγμα που σημαίνει ότι στα χέρια της ήταν η απόφαση για την τελική του επικύρωση.

Το CAS δεν παρεμβαίνει στη περίπτωση αυτή σε ότι έχει σχέση με την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, σωστά πήρε θέση ότι «…δεν διέταξε διόρθωση της τελικής κατάταξης», δεν είναι δικό του θέμα.

 Όλα αυτά τα παραθυράκια του νόμου και η ερμηνεία του κατά το δοκούν, έδωσαν τη δυνατότητα στην ΕΕ/ΕΠΟ να βγάλει την απόφαση στις 2/8/2022 με την οποία η ΑΕ Λευκίμμης μένει στην Γ΄ Εθνική, απόλυτα δίκαιο και σωστό. Όμως…

Ουσιαστικά η ΕΠΟ κρίνει με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Στην περίπτωση της ΑΕ Λευκίμμης κάνει το αυτονόητο, δεν μηδενίζει την ΑΕΛ, δεν της αφαιρεί βαθμούς, μένει στην κατηγορία επειδή κέρδισε τα πάντα στο γήπεδο.

Από την άλλη, επειδή έκανε τα μπαράζ, παράνομα κατά την άποψή μας με τον Μακεδονικό μέσα, ΔΕΝ μπορεί να τα ακυρώσει και στην 2η αυτή περίπτωση ΑΔΙΚΕΙ κατάφορα την Κοζάνη που είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ στον αγωνιστικό χώρο.  

Η δική μας εκτίμηση είναι πως βρήκε το παραθυράκι να ικανοποιήσει και την Κοζάνη και να μην εξευτελιστεί με το θέμα των μπαράζ και του Μακεδονικού και λογικά θα βρεθεί ο τρόπος να παίξει και η Κοζάνη στη Super League 2.

Πσρ΄ όλα αυτά  με την απόφασή της 2/8/2022 έκανε η ΕΠΟ κάτι που πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες. Στο ματς ΑΕ Λευκίμμης – Μακεδονικός πήρε από τρεις βαθμούς κάθε ομάδα, ουσιαστικά είναι και οι δυο νικήτριες. Απόφαση που ούτε τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο δεν θα το έκαναν. Γιατί; Όσοι είναι μυημένοι στο ποδόσφαιρο και στη λειτουργία της ΕΠΟ καταλαβαίνουν, εμείς αν το αγγίξουμε περισσότερο, θα «λερωθούμε» και θα μας τρέχουν στα δικαστήρια.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια