Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρεσε η Μάντζαρος με Μάνο και Μίκη

Φ.Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
02 Αυγούστου 2022 / 10:05

Σωκράτης Άνθης (Φ.Ε. Μάντζαρος): Χρέος να διατηρείται ζωντανό και να προβάλλεται το καλό ελληνικό τραγούδι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πάνω από είκοσι δημοφιλή τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών, ερμηνευμένα από τις αγαπητές στο κοινό φωνές των Μανώλη Μητσιά και Βασίλη Γισδάκη, η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» καλωσόρισε τον Αύγουστο.

Στην συναυλία που έλαβε χώρα την Δευτέρα 1η Αυγούστου έμπροσθεν του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη, συνόδευσε τον Βασίλη Γισδάκη σε τραγούδια όπως το Μια πόλη μαγική, Μια Παναγιά, Το πέλαγο είναι βαθύ, Μην τον ρωτάς τον ουρανό, Μαργαρίτα μαγιοπούλα κτλ., και τον Μανώλη Μητσιά στο Αθανασία, στο Μικρή Ραλλού, στο Άσπρο περιστέρι, στο Νύχτα μαγικιά κ.ά. Το κανονικό πρόγραμμα έκλεισε με τους δύο τραγουδιστές να ερμηνεύουν από κοινού τα Μύθος, Τσάμικος και Κάθε κήπος, και με το ευάριθμο κοινό να σιγοτραγουδάει μαζί τους στα encores Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες και Μπαλάντα του Ούρι.

Στο κλείσιμο της βραδιάς ο Βασίλης Γισδάκης δήλωσε βαθιά χαρούμενος που βρέθηκε επί σκηνής με τον Μανώλη Μητσιά. Από πλευράς του, ο τελευταίος εξέφρασε συγκινημένος τη χαρά του για το ότι τραγούδησε στην Κέρκυρα, αλλά και για το ότι ξανασυνεργάστηκε μετά από χρόνια με τον Σωκράτη Άνθη.

Ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» εξήρε με τη σειρά του την πολυετή προσφορά, το ήθος και τη σεμνότητα του αγαπητού ερμηνευτή, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και το ότι μέσα από τέτοιες συναυλίες η “Φιλαρμονική «Μάντζαρος», όπως και όλα τα άλλα καλλιτεχνικά σωματεία, έχει χρέος να διατηρεί ζωντανό και να προβάλλει το καλό ελληνικό τραγούδι και τη μουσική γενικότερα”.

Υπενθυμίζεται πως η επόμενη συναυλία του Μουσικού Σώματος της Φ.Ε. «Μάντζαρος» είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στο πλαίσιο των καθιερωμένων  τριήμερων εορτασμών του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα.

* Την συναυλία μετέδωσε απευθείας το enimerosi.com