Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μουσική σύμπραξη της Χορωδίας “Δημόδοκος” και της Παλαιάς Φιλαρμονικής

Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος»
31 Ιουλίου 2022 / 13:31

Η συναυλία των δύο σωματείων επαναλήφθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την καλλιτεχνική τους σύμπραξη παρουσίασαν στο κοινό η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος» και η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά), με τη κοινή συναυλία που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 28 Ιουλίου στον χώρο του Προσκοπείου στο Φαληράκι. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 1 ου Συστήματος Προσκόπων Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Το πρόγραμμα της συναυλίας άνοιξε με την Χορωδία «Δημόδοκος», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Δήμητρας Καλογεροπούλου, να ερμηνεύει γνωστά παραδοσιακά τραγούδια και καντάδες των Επτανήσων. Ακολούθησαν τραγούδια των Μάρκου Βαμβακάρη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Διονύση Σαββόπουλου κ.ά.


 

Το πρόγραμμα της συναυλίας άνοιξε με την Χορωδία «Δημόδοκος»


Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας τη σκυτάλη έλαβε η Μπαντίνα της Παλαιάς Φιλαρμονικής, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη, ξεκινώντας με το εμβατήριο Barcelona ’92 (που συνέθεσε Horst Schelke για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Βαρκελώνη τη χρονιά εκείνη) και το Fire Dance του David Shaffer. Ακολούθησαν το Il Silenzio του Mino Rosso, που πολύ όμορφα ερμήνευσε ο Σπυρίδωνας Μιχαλόπουλος ως σολίστ στην τρομπέτα, και σε α΄ εκτέλεση το Summertango του νεαρού Σπύρου Κατσούρη με τον ίδιο στο πόντιουμ. Στη συνέχεια, ακούστηκαν κατά σειρά η επιλογή Mancini Magic με αποσπάσματα γνωστών έργων του Henry Mancini για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, το Radio Gaga των Queen, καθώς και μια επιλογή από το μιούζικαλ Grease.


Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας τη σκυτάλη έλαβε η Μπαντίνα της Παλαιάς Φιλαρμονικής

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της βραδιάς η Χορωδία «Δημόδοκος» και η Μπαντίνα της Παλαιάς Φιλαρμονικής ερμήνευσαν από κοινού τον Ύμνο των Προσκόπων του Κώστα Λυκόρτα, αλλά και μια σειρά δημοφιλών τραγουδιών των Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Κατσαρού, Μίκη Θεοδωράκη και Nino Rota. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχε το 1492 - The conquest of Paradise, τιμώντας τη μνήμη του προσφάτως εκδημήσαντα σπουδαίου συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.



Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 1 ου Συστήματος Προσκόπων Κέρκυρας
 
Η συναυλία των δύο σωματείων επαναλήφθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου στην Πλακάδα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την δεύτερη σύμπραξη της Παλαιάς Φιλαρμονικής και την Χορωδίας «Δημόδοκος» το τελευταίο διάστημα, καθώς είχε προηγηθεί η κοινή τους εμφάνιση (με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς, στην περίπτωση εκείνη) στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, το Σαββάτο 16 Ιουλίου.