Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Techno Pulse: Τέχνη της «Tσιμεντένιας Βαβυλώνας» στον Κήπο του Λαού

Φεστιβάλ PHAEX
31 Ιουλίου 2022 / 11:23

Του εικαστικού και γνωστού "γκραφιτά" Αργύρη «SER» Σαρασλανίδη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 20:00, Στα πλαίσια των δράσεων του Φεστιβάλ PHAEX παρουσιάζεται έκθεση σύγχρονης τέχνης του εικαστικού Αργύρη «SER» Σαρασλανίδη , για πρώτη φορά στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας.

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Κερκυραίων και τον οργανισμό ΣΥΠΑΠ, και την Πέμπτη, 04/08, μαζί με τη τελετή έναρξης στον εμπρόσθιο χώρο των ανακτόρων των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί και την έκθεση (είσοδος από τον Κήπο του Λαού).



Ο  Αργύρης «SER» Σαρασλανίδης καταπιάνεται με την "τέχνη του αστικού τοπίου" 


Ο Αργύρης “SER” Σαρασλανιδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι πρωτοπόρος της Urban & Street art* σκηνής της Ελλάδας (1993). Εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Η τέχνη και η ζωή του SER είναι αλληλένδετα και εξελίσσονται σε παράλληλες τροχιές. Ο καλλιτέχνης αυτή τη στιγμή αποστασιοποιείται από το σήμα κατατεθέν στυλ (ποπ σουρεαλισμός με αναφορές στην κωμική κουλτούρα) που τον καθιέρωσε, βυθίζοντας αντ' αυτού στη μελέτη των χρωμάτων και των σχημάτων. Παρά τη νεωτερικότητα αυτής της εξερεύνησης, κατάφερε να αποκτήσει μια άμεσα αναγνωρίσιμη υπογραφή και σε αυτήν την αρένα του δημιουργικού πειραματισμού.



Συχνά απαντά κανείς έργα του καλλιτέχνη, στους δρόμους της πρωτεύουσας.
 

Για την έκθεση Techno Pulse που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη, η εικαστική επιμελήτρια Αλεξάνδρα Κολλάρος, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Τα ειδικά δημιουργημένα έργα είναι αντιπροσωπευτικά του νέου σώματος δουλειάς του SER. Χρησιμοποιώντας τα πιο απλά μέσα – μια τυπική χρωματική παλέτα και την ελάχιστη, σχεδόν δωρική εφαρμογή της φόρμας – επιτυγχάνει ένα εντυπωσιακό οπτικό μωσαϊκό που βομβαρδίζει τον θεατή με έναν απροσδόκητα εκλεκτικό συνδυασμό εικόνων και προτάσεων: από τον χρωματικό τροχό ενός ζωγράφου μέχρι τη μαγεία της τεχνικής, ένα ψυχεδελικό ταξίδι, και όλοι οι σταθμοί ενδιάμεσα. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί χρώμα και μορφή για να δημιουργήσει αντιφάσεις και ψευδαισθήσεις που διεγείρουν τον θεατή και σφυρηλατούν μοναδικές εμπειρίες, που προκύπτουν από την ερμηνεία του στην εικαστική πρόταση.”

Η έκθεση Techno pulse παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) την περίοδο 04/08 – 31/08/2022, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

* Σύγχρονη εικαστική τάση που χαρακτηρίζεται από την αισθιτικοποίηση της αστικής πραγματικότητας και του μητροπολιτικού τοπίου