Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας- Ανοικτή επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης

Λαϊκή Συσπείρωση
28 Ιουλίου 2022 / 12:56

«Παίρνουμε νέα πρωτοβουλία απευθυνόμενοι στη δημοτική αρχή και καλώντας την να πάρει θέση γι’ αυτά»

Η όξυνση των προβλημάτων στον Δήμο μας είναι μεγάλη. Στην κατεύθυνση της αντιμετώπισής τους ως «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» παίρνουμε νέα πρωτοβουλία απευθυνόμενοι στη δημοτική αρχή και καλώντας την να πάρει θέση γι’ αυτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ

Η κατάσταση από τη μη ύπαρξη νερού είναι γνωστή. Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες ζουν καθημερινά αναξιοπρεπώς. Αυτό βέβαια είναι το αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής που έχει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών και των διορισμένων ή εκλεγμένων τους στελεχών ως νομάρχες, περιφερειάρχες και δήμαρχοι. Από το κάδρο των υπευθύνων δεν απουσιάζει φυσικά ο σημερινός δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ο οποίος έχει διαχειριστεί “το νερό” 16 χρόνια ως δήμαρχος και 4 ως νομάρχης. Ωστόσο ο Αύγουστος είναι μπροστά. Ερωτάται λοιπόν η δημοτική αρχή εάν επιτέλους θα πάρει κάποια μέτρα.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η υπηρεσία καθαριότητας “στεγάζεται” σε μία παράγκα όπου δεν υπάρχει ούτε μπάνιο. Το καλοκαίρι του 2020 η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» είχε εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την άμεση μετεγκατάσταση της υπηρεσίας. Μολονότι η πρόταση είχε ψηφιστεί ομόφωνα δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί με αποτέλεσμα δεκάδες εργαζόμενοι να βιώνουν μια  εξευτελιστική κατάσταση. Ρωτάμε λοιπόν τη δημοτική αρχή για το πότε σκέφτεται να υλοποιήσει την απόφαση του ΔΣ και να εξασφαλίσει αξιοπρεπή χώρο στέγασης στην υπηρεσία καθαριότητας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η κυβέρνηση με πρόσφατη απόφασή της έδωσε για τη σχολική καθαριότητα 18 άτομα με 3ώρη μάλιστα απασχόληση. Με δεδομένο ότι στην περιοχή υπάρχουν 30 σχολικές μονάδες κρίνεται ότι ο αριθμός αυτός είναι τραγικά ανεπαρκής. Το ερώτημά μας είναι το τι έκανε η δημοτική αρχή για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη που συνέβη και πέρσι και το πώς σκέφτεται να την αντιμετωπίσει.
  
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ     

Η σοβαρή έλλειψη αθλητικών υποδομών είναι μια πραγματικότητα. Πλευρές αυτής της κατάστασης είναι η απουσία κλειστού γυμναστηρίου, στίβου, κολυμβητηρίου αλλά και σύγχρονων σχολικών αθλητικών υποδομών. Τις συνέπειες αυτής της φτώχειας τις βιώνει κυρίως η νεολαία. Με 2 αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο το 2021 δρομολόγησε την άμεση κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, χωροθετώντας το μάλιστα στους Αγραφούς. Το ερώτημα που τίθεται στη δημοτική αρχή είναι γιατί δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του ΔΣ και γιατί δεν κάνει τίποτα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του κλειστού γυμναστηρίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ «ΣΑΟΥΛΙ»

Ο κ. Δήμαρχος τοποθετώντας κολωνάκια που επεκτείνουν την αυλή του παρεμποδίζει την πρόσβαση σε τμήμα του παραλιακού δρόμου της Αχαράβης. Πρόκειται για μία ενέργεια αυθαίρετη (παραβιάζει αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Παντελεήμονα), δεοντολογικά ανεπίτρεπτη για έναν δήμαρχο και εγκληματική, αφού πρόσφατα είχε ως αποτέλεσμα σε πυρκαγιά να μην μπορέσει να προσεγγίσει η πυροσβεστική και να κινδυνέψουν ζωές.

Τη στιγμή που οι μνήμες από το Μάτι είναι νωπές και όλη η Ελλάδα καίγεται, ερωτώνται η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος εάν θα σταματήσουν τις ωφελιμιστικές συμπεριφορές και θα ανοίξουν τον δρόμο.