Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Αδίστακτη ψευτιά της δημοτικής αρχής Βόρειας Κέρκυρας

Κώστας Ρούσσινος
28 Ιουλίου 2022 / 11:54

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόρειας Κέρκυρας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή πριν από λίγες ημέρες κατηγόρησε τη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ότι δεν υποστήριξε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη χρηματοδότηση εργασιών που αφορούν τον παιδικό σταθμό Σινιών.

“ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΗ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ”

Ας δούμε όμως τι έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το ζήτημα των εργασιών του παιδικού σταθμού Σινιών. Η συνεδρίαση αυτή έγινε «δια περιφοράς», δηλαδή από το τηλέφωνο. Η στάση της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» διατυπώθηκε με mail που στάλθηκε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των κοινοτήτων. Σε αυτό τονίζαμε ανάμεσα σε άλλα ότι “επειδή δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη στον τρόπο που θα ερμηνεύσετε την ψήφο μας ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ:

1. Ισχύουν όλα όσα σας επισημάναμε στα τελευταία μας mail  για την καθαριότητα.

2. Επιπρόσθετα δηλώνουμε ότι:
Α. Καταψηφίζουμε και τον ΤΑΠ.
Β. Αποδεχόμαστε τη χρηματοδότηση ύψους 483.000 αλλά προτείνουμε να πάνε στα σχολεία και όχι για συστήματα ιεράρχησης προτεραιοτήτων, δηλαδή σε αέρα κοπανιστό που προτείνετε εσείς.

Γ. Σε όλα τα υπόλοιπα ψηφίζουμε θετικά”.

Πόσο ποιο σαφής θα μπορούσε να είναι η ψήφος μας; Κάναμε ξεκάθαρο ότι καταψηφίζουμε το τέλος ταφής και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και ότι ψηφίζουμε υπέρ σε όλα τα άλλα, ανάμεσα σε αυτά και για τον παιδικό σταθμό Σινιών.  Πόσο διαστρεβλωτής  μπορεί να γίνει κάποιος για να επιχειρήσει να αλλοιώσει τη θέση μας;   
 
Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Είναι σαφές πως το ξετσίπωτο αυτό ψέμα αποτελεί μία ακόμη απόδειξη του πόσο αδίστακτοι μπορεί να γίνουν οι εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής όταν ζορίζονται από την τεκμηριωμένη, σοβαρή και σταθερή κριτική της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ». Η ξεδιάντροπη ψευτιά της δημοτικής αρχής έγινε στο φόντο της συστηματικής πίεσης που δέχτηκε από τις συνεχόμενες πρωτοβουλίες της παράταξής μας το τελευταίο διάστημα οι οποίες έφεραν στο επίκεντρο της προσοχής  σοβαρά προβλήματα των δημοτών αλλά και τις ευθύνες των διοικούντων τον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας. Θυμίζουμε:

Τις ανακοινώσεις, τις αφίσες, τις συνεντεύξεις και το αίτημα για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σε ό,τι αφορά το πρόβλημα του νερού.

Την αντίδρασή μας στην επιβολή του νέου δημοτικού φόρου, του τέλους ταφής, (ψηφίστηκε από τις άλλες παρατάξεις υλοποιώντας νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ), ένας φόρος που θα βαρύνει με 200.000 τους δημότες το 2023 και αυξανόμενος σταδιακά θα φτάσει τις 600.000 το 2027.

Την καταγγελία για την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε τμήμα του παραλιακού δρόμου της Αχαράβης από κολωνάκια που τοποθέτησε ο κ. Δήμαρχος (!) επεκτείνοντας την αυλή του. Πρόκειται για μία ενέργεια αυθαίρετη (παραβιάζει αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τ.Σ. Αγ. Παντελεήμονα), δεοντολογικά ανεπίτρεπτη για ένα δήμαρχο και εγκληματική αφού είχε ως αποτέλεσμα σε πρόσφατη πυρκαγιά να μη μπορέσει να προσεγγίσει η πυροσβεστική και να κινδυνέψουν ζωές. 
  
“Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ”     
Όμως “ο ψεύτης και ο κλέφτης σε πρώτο χρόνο χαίρονται”! Αυτό το γνωρίζει καλά η δημοτική αρχή. Επίσης γνωρίζει ότι η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» χτίζει μία σχέση αλήθειας με τους δημότες. Αυτή την αλήθεια την εχθρεύεται και την φοβάται όπως άλλωστε και όλοι  οι υποστηρικτές των αντιλαϊκών πολιτικών.