Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλοβλέπουν οι ΕΠΣ πρόταση Ε. Μαρινάκη για χρηματοδότηση

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΕΠΣ
26 Ιουλίου 2022 / 16:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μάχη που έχει ανοίξει ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον πρόεδρο της Super League κ. Β. Μαρινάκη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αφορά γενικότερα το ποδόσφαιρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μάχη που έχει ανοίξει ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον πρόεδρο της  Super League κ. Β. Μαρινάκη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αφορά γενικότερα το ποδόσφαιρο. Με αφορμή τη «μηδενική» ενίσχυση των ΕΠΣ της χώρας από την ΕΠΟ, όπως έχει βάλει και στον προϋπολογισμό της το 2023, δεδομένου δε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δίνει πολλά χρήματα για το ερασιτεχνικό και την ανάπτυξή του στην Ομοσπονδία, μιε επιστολή του κ. Μαρινάκη στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Τ. Μπαλτάκο, ανάβει κυριολεκτικά φωτιές, με πολλές ΕΠΣ που στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές την ανάδειξή του στην προεδρία, να βλέπουν με καλό μάτι την παρέμβαση Μαρινάκη.  

 Η επιστολή αναφέρει μεταξύ των άλλων:

«…Πρόθεσή μας είναι η ίδια η Super League 1 να επιχορηγεί απευθείας το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και τις (πληρούσες τους όρους του Νόμου) Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ώστε Ενώσεις και Σωματεία να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα που τους αναλογούν και να μη λαμβάνουν «Ψίχουλα», τη στιγμή που «περίεργοι» τύποι που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Ομοσπονδίας αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και οι «συνεργάτες» τους στις ΕΠΣ ανοίγουν επιχειρήσεις».

Λογικό είναι η πρόθεση της Super League 1 να επιχορηγεί τις ΕΠΣ να προκαλέσει αίσθηση, οι Ενώσεις βλέπουν ότι κάποιοι ενδιαφέρονται ώστε να στηριχθούν οικονομικά, γιατί κακά τα ψέματα, λειτουργούν από τα παράβολα, τα δελτία και τις ποινές, χρήματα δηλαδή που πληρώνουν τα σωματεία τους και μάλιστα πολύ ακριβά. Μην ξεχνάμε ότι η ΕΠΟ σχεδόν ένα μήνα τώρα ανέβαλλε τη μεταγραφική περίοδο για να καθορίσει το ύψος των παραβόλων, των δελτίων των ποδοσφαιριστών, στοχεύοντας «να βάλουν βαθιά στη τσέπη» τα σωματεία και να πληρώσουν τα ίδια τα έξοδα των Ενώσεων, αφού η ΕΠΟ δεν τους δίνει ούτε ένα ευρώ.

Η κίνηση αυτή της Super League 1 με την υλοποίησή της, θα φέρει πολλές ΕΠΣ απέναντι  στη νυν διοίκηση της ΕΠΟ και αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι εξελίξεις, καθώς και η αντίδραση της Ομοσπονδίας, που ξέρει ότι τα πράγματα δεν θα είναι καλά στη συνέχεια, σε συνδυασμό με κινήσεις που περιμένει σε βάρος της από Super League 1 και τον Λ. Αυγενάκη.  


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια