Με ξενοδόχους και εστίαση συζήτησε ο Παύλος Μαρινάκης

Με ξενοδόχους και εστίαση συζήτησε ο Παύλος Μαρινάκης

Ο Μαρινάκης ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Υπουργός Ανάπτυξης είναι υπέρ των αιτημάτων της Ένωσης Εστίασης

26
Ιουλίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα κρισιμότερα προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου και του κλάδου της εστίασης παρουσιάστηκαν στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος επισκέπτεται το νησί, στο πλαίσιο της πανελλαδικής του περιοδείας. 

Εκτός από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, ο κ. Μαρινάκης, συναντήθηκε με επαγγελματικούς φορείς, οι οποίοι του εξέθεσαν τα καίρια ζητήματα που αποασχολούν τους κλάδους τους. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις που υπάρχουν με το Συνδικάτο των Εργαζομένων και τις απεργίες που δυσφημίζουν το τουριστικό προϊόν. Μίλησε για προσπάθεια συνεννόησης με το σωματείο, η οποία δεν τελεσφόρησε, με αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις να συνεχίζονται. 

Η Εστίαση

Εντονότερο προβληματισμό εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εστίασης, με κυρίαρχο ζήτημα το ωράριο της μουσικής, αλλά και τους κανονισμούς που εκπορεύονται από το ότι η Παλιά Πόλη αποτελεί μνημείο της UNESCO.   

Από τη δική του μεριά ο Παύλος Μαρινάκης συμφώνησε με τους εστιάτορες λέγοντας ότι είναι παράλογο να υπάρχει τέτοιος κανονισμός, μολονότι τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους μονίμους κατοίκους. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Υπουργός Ανάπτυξης είναι υπέρ των αιτημάτων της Ένωσης Εστίασης. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ