Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με ξενοδόχους και εστίαση συζήτησε ο Παύλος Μαρινάκης

Παύλος Μαρινάκης
26 Ιουλίου 2022 / 13:27

Ο Μαρινάκης ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Υπουργός Ανάπτυξης είναι υπέρ των αιτημάτων της Ένωσης Εστίασης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα κρισιμότερα προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου και του κλάδου της εστίασης παρουσιάστηκαν στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος επισκέπτεται το νησί, στο πλαίσιο της πανελλαδικής του περιοδείας. 

Εκτός από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, ο κ. Μαρινάκης, συναντήθηκε με επαγγελματικούς φορείς, οι οποίοι του εξέθεσαν τα καίρια ζητήματα που αποασχολούν τους κλάδους τους. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις που υπάρχουν με το Συνδικάτο των Εργαζομένων και τις απεργίες που δυσφημίζουν το τουριστικό προϊόν. Μίλησε για προσπάθεια συνεννόησης με το σωματείο, η οποία δεν τελεσφόρησε, με αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις να συνεχίζονται. 

Η Εστίαση

Εντονότερο προβληματισμό εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εστίασης, με κυρίαρχο ζήτημα το ωράριο της μουσικής, αλλά και τους κανονισμούς που εκπορεύονται από το ότι η Παλιά Πόλη αποτελεί μνημείο της UNESCO.   

Από τη δική του μεριά ο Παύλος Μαρινάκης συμφώνησε με τους εστιάτορες λέγοντας ότι είναι παράλογο να υπάρχει τέτοιος κανονισμός, μολονότι τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους μονίμους κατοίκους. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Υπουργός Ανάπτυξης είναι υπέρ των αιτημάτων της Ένωσης Εστίασης.