Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπόθεση ΑΕΛ πάει για την Τρίτη 2 Αυγούστου… και βλέπουμε

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΛ
25 Ιουλίου 2022 / 15:28
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναφέραμε και την Παρασκευή, ότι το θέμα της ΑΕ Λευκίμμης και των άλλων ομάδων της Γ΄ Εθνικής, αποφάσισε η ΕΕ της ΕΠΟ να μην το συζητήσει, με δικαιολογία να έλθει απάντηση από το CAS στις διευκρινήσεις που ζήτησε η Ομοσπονδία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναφέραμε και την Παρασκευή, ότι το θέμα της ΑΕ Λευκίμμης και των άλλων ομάδων της Γ΄ Εθνικής, αποφάσισε η ΕΕ της ΕΠΟ να μην το συζητήσει, με δικαιολογία να έλθει απάντηση από το CAS στις διευκρινήσεις που ζήτησε η Ομοσπονδία.

Ουσιαστικά ψάχνει λύσεις, κοιτάει να κερδίσει χρόνο αφού με τα χοντρά λάθη που έκανε σε 1ο Όμιλο (με Αγροτικό Αστέρα) και σε 2ο Όμιλο (με Μακεδονικό), να αναδείξει πρωταθλήτριες δυο ομάδες που ουσιαστικά ΔΕΝ ήταν και να τις βάλει να παίξουν στα μπαράζ, έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Δυο ξεκάθαρες περιπτώσεις που μετά από τρεις μήνες κρατάνε σε αγωνία 7-8 ομάδες και δεν έχει αποδοθεί το δίκιο, που είναι ηλίου φαεινότερο. Όπως αποφάσισε η ΕΕ της ΕΠΟ, επειδή δεν είχε απάντηση από το CAS, το θέμα θα πάει για συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα Τρίτη2 Αυγούστου. Φαντάζομαι ότι για τα συγκεκριμένα ερωτήματα το CAS δεν θα δώσει απαντήσεις, δεν είναι της αρμοδιότητάς του, αυτό που έπρεπε να αποφασίσει για τον 2ο Όμιλο και την ΑΕ Λευκίμμης το αποφάσισε και το γνωστοποίησε και η ΕΠΟ αντί να το υλοποιήσει το τρενάρει.      

Έτσι στην αναμονή είναι οι ομάδες αυτές, ενώ επηρεάζει η απόφαση και την Super League 2, αφού δεν ξέρει ποιες ομάδες θα ανέβουν από την Γ΄ Εθνική, κυρίως όμως αν η ΕΠΟ διευρύνει την κατηγορία και προσθέσει ομάδες.

Επειδή υπήρξαν αντιδράσεις για διεύρυνση της, η σκέψη μας πάει ότι έδωσε κάτι στην κατηγορία, αφού με απόφαση της, θα ανέβουν ευθείας δυο (2) στη  Super League και έτσι θα δεχθούν λογικά ευκολότερα 3-4 ομάδες επιπλέον στο πρωτάθλημα.  

 Κάποιος θα τα έλεγε «μαγειρέματα» εμείς απλά ξανατονίζουμε ότι «χάθηκε η μπάλα στην ΕΠΟ», ότι ήλθε να φτιάξει το ποδόσφαιρο, να το εξυγιάνει όπως έλεγε, αλλά οι «αστοχίες» και κάποιες «επιλογές» του παρελθόντος συνεχίζονται και τίποτα δεν έχει αλλάξει.  

Απλά να υπενθυμίσουμε ότι η ΑΕ Λευκίμμης και οι άλλες ομάδες) Κοζάνη, Μακεδονικός, Πανδραμαϊκός, Αγροτικός Αστέρας κλπ) έπρεπε να είχαν ξεκινήσει τοι σχεδιασμό τους για τη νέα σεζόν, αλλά πώς να το κάνουν όταν η Ομοσπονδία δεν τους ξεκαθαρίζει την κατηγορία που θα πρέπει να παίξουν; Και αν για τη συμμετοχή της στην Γ΄ Εθνική, η ΑΕ Λευκίμμης έχει προπονητή και παίκτες από τη σεζόν που έληξε και περιμένουν, Κοζάνη και Πανδραμαϊκός που ουσιαστικά είναι πρωταθλητές Γ΄ Εθνικής και μπορεί να κληθούν να πάρουν μέρος στο  πρωτάθλημα της Super League 2, πότε θα προλάβουν τις διαδικασίες  να φτιάξουν ΠΑΕ;;; Μοναδικός υπεύθυνος για το μπάχαλο η Ομοσπονδία που αντί να καλυτερεύει, χειροτερεύει και τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν.      


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια