Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς παράταση οι δηλώσεις συμμετοχής στα τοπικά

ΕΠΣΚ –ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
22 Ιουλίου 2022 / 16:36
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη σύγχυση στην ΕΠΟ με τόσα θέματα που έχουν προκύψει και κυρίως με την κόντρα που έχει με Αυγενάκη και Super League.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη σύγχυση στην ΕΠΟ με τόσα θέματα που έχουν προκύψει και κυρίως με την κόντρα που έχει με Αυγενάκη και Super League. Όμως τίποτε δεν δικαιολογεί την Ομοσπονδία να αφήσει τόσο πίσω θέματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, θέματα τα οποία καίνε πάνω από 3.000 σωματεία. Να τα πάρουμε ξεχωριστά:

1 Μεταγραφική περίοδος

Συνήθως άρχιζε την 1η Ιουλίου, έτσι είχε προγραμματιστεί και φέτος, αλλά η ΕΠΟ την ανέβαλε, για να μπορέσει λέει να μελετήσει τις οικονομικές ανάγκες των Ενώσεων και ανάλογα να προσαρμόσει «το χαράτσι» που βάζει τα ερασιτεχνικά σωματεία να πληρώνουν. Και αυτό γιατί αυτή δεν είναι ικανή να προσφέρει τίποτε στις ΕΠΣ και χαρακτηριστικό είναι πως στον προϋπολογισμό του 2023 δεν προβλέπει καμιά οικονομική στήριξη στις Ενώσεις.

2 Οικονομικό  μοίρασμα

Πέρσι για πρώτη φορά καθιέρωσε δελτία με χρονική διάρκεια και ανάλογα έπρεπε να πληρώνουν τα σωματεία. Κυριολεκτικά πρέπει να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη ο κάθε παράγοντας για να καλύψει ποσά αδιανόητα για ερασιτέχνες. Ιδικά σε σωματεία μικρών χωριών που έχουν μηδενικά έσοδα είναι δυσβάστακτα. Έτσι το φετινό της πρόβλημα είναι το ποσό που θα ορίσει για να πληρώνουν τα σωματεία και αν τα χρήματα αυτά θα τα παίρνει κατά 50% η ΕΠΟ με την αντίστοιχη ΕΠΣ ή θα γίνει κάτι διαφορετικό. Η «μοιρασιά» είναι το θέμα ή τα οικονομικά της ΕΠΟ; Γιατί ο αντιπρόεδρος ως έχων δικαίωμα ζήτησε οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας και δεν του τα έχουν δώσει. Προς τι αυτή η καθυστέρηση;

3 Συμμετοχή στα τοπικά με βάση το μητρώο της ΓΓΑ

Η 31η Ιουλίου 2022 έχει καθοριστεί σαν τελευταία μέρα τακτοποίησης στο μητρώο των σωματείων, όποιο δεν είναι ΔΕΝ θα μπορεί να πάρει μέρος στα πρωταθλήματα. Με δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος κ. Μπαλτάκος όσο και αξιωματούχοι της ΕΠΟ είπαν ότι θα κάνουν παρέμβαση ώστε όλα τα σωματεία να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ως το μεσημέρι της Παρασκευής 22/7/2022 δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Βέβαια υπάρχει η πεποίθηση και οι πληροφορίες ότι θα δοθεί νέα δίμηνη παράταση, αλλά και αυτή θα λύσει το πρόβλημα; Και τι θα γίνει αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και κάποιες ομάδες δεν τακτοποιηθούν 30/9/2022; Θα αποβληθούν; Η ΕΠΟ δεν έχει προς το παρόν πάρει καμιά θέση.

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κέρκυρας κ. Ι. Βλαχόπουλο, το απόγευμα της Παρασκευής για τα θέματα αυτά και ζητήσαμε την άποψή του, όπως και για το θέμα της ΑΕΛ.

Μας είπε αρχικά για την ΑΕΛ: «Είμαι σίγουρος για τη δικαίωσή της, θεωρώ ότι ο προβληματισμός  της ΕΠΟ δεν έχει να κάνει με τη Λευκίμμη αλλά εστιάζεται στο τι θα κάνει με Μακεδονικό και Κοζάνη, δεδομένου ότι έχουν γίνει τα μπαράζ. Η μη συζήτηση σήμερα  (22/7/2022) στην Ε.Ε./ΕΠΟ έχει να κάνει και με διευκρινήσεις που περιμένει από το CAS η Ομοσπονδία και φαίνεται δεν έχουν έλθει».

Για το θέμα της εγγραφής των ομάδων της ΕΠΣΚ στο μητρώο μας ανέφερε: «αυτή τη στιγμή σχεδόν 10 σωματεία δεν έχουν τακτοποιηθεί πλήρως, άλλα χρειάζονται επικύρωση, άλλα δεν έχουν κάνει εγγραφή και κλείνουν οι μέρες. Το να δοθεί παράταση 2 μηνών ακούστηκε, αλλά εμείς θα περιμένουμε  να έχουμε κάτι επίσημο. Για το λόγο αυτό υπάρχει σκέψη να δώσουμε παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ήταν αρχικά για 8 και 12 Αυγούστου, τη Δευτέρα που θα συνεδριάσουμε θα πάρουμε αποφάσεις».

Όσο για τη μεταγραφική περίοδο τόνισε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, η ΕΠΟ επεξεργάζεται κάθε σενάριο που έχει να κάνει με τα ποσά σε δελτία κλπ, περιμένουμε να αποφασίσει και να μας ενημερώσει, κάτι που δεν έχει γίνει ως τώρα».

      

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια