Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε προ-covid ρυθμούς η τουριστική κίνηση στους Παξούς

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΞΩΝ
22 Ιουλίου 2022 / 13:58

Οι εκτιμήσεις του Δημάρχου Σ. Βλαχόπουλου για την τουριστική σεζόν 2022


ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ενημέρωση επικοινώνησε με το Δήμαρχο Παξών, Σπύρο Βλαχόπουλο, προκειμένου να λάβει πληροφόρηση για την τουριστική κίνηση στο νησί. Οι εκτιμήσεις του Δημάρχου δημιουργούν μια αισιόδοξη εικόνα.
 
Σύμφωνα με το κ. Βλαχόπουλο τα σημάδια μέχρι στιγμής είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η τουριστική κίνηση, γενικότερα παρουσιάζει αισθητή αύξηση και θα μπορούσε κανείς να πει με μια πρώτη ματιά, ότι αυτή την στιγμή, τέλη Ιουλίου, βρίσκεται σε ανάλογα επίπεδα με την τουριστική κίνηση που καταγράφηκε για το 2019.
 
Ο κύριος όγκος των τουριστών που επισκέπτονται το νησί είναι Βρετανικής και Ελληνικής υπηκοότητας, με τους Ιταλούς να μην έχουν  αρχίσει να καταφθάνουν ακόμα.
 
Όπως μας πληροφορεί ο Δήμαρχος Παξών, παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα από Έλληνες και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Επιπλέον αν όπως εκτιμά, οι Ιταλοί ακολουθήσουν ένα ανάλογο μοτίβο, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι η φετινή σεζόν ξαναφέρνει την τουριστική κίνηση στα επίπεδα της προ-covid εποχής.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Βλαχόπουλος εκτιμά ότι η πληρότητα στις κλίνες του νησιού αγγίζει το 80%. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου επτά με οχτώ χιλιάδες τουρίστες που διανυκτερεύουν σα καταλύματα των Παξών. Εκτός αυτών, υπάρχουν και οι ημερήσιοι επισκέπτες από τις κρουαζιέρες που φεύγουν από Κέρκυρα, Πάργα και Σύβοτα. Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του Δημάρχου, ο αριθμός των ημερησίων επισκεπτών ανέρχεται στους τρεις με τρεισήμισι χιλιάδες ημερησίως.