Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος ΣΤΗΡΙΞΗ – Ένας χρόνος χωρίς τον Σπύρο Μώρο

Σπύρος Μώρος
22 Ιουλίου 2022 / 08:40
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ο Σπύρος Μώρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το σύλλογο «ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ AIDS», τον οποίο με πολύ αγάπη, πόνο και κουράγιο δημιούργησε μαζί με την αγαπημένη του σύντροφο Έλσα, ύστερα από τον αδόκητο θάνατο του γιου τους Νίκου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας χρόνος πέρασε από το θάνατο του Σπύρου Μώρου. Το ημερολόγιο έγραφε 23 Ιουλίου 2021. Ο Σπύρος Μώρος  έφυγε πλήρης ημερών  για το μεγάλο ταξίδι, για να συναντήσει τον αγαπημένο του γιό Νίκο και την αγαπημένη του σύντροφο  και συνοδοιπόρο στη ζωή ¨Ελσα.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ; Το μεγαλείο της ψυχής, την καλοσύνη και τις αρετές του, μα πάνω  από όλα τη δύναμη και τη θέληση του για τη ζωή.

Ο Σπύρος Μώρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το  σύλλογο «ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ AIDS», τον οποίο  με πολύ αγάπη, πόνο  και κουράγιο δημιούργησε μαζί με την αγαπημένη του σύντροφο Έλσα, ύστερα από τον αδόκητο θάνατο του γιου τους Νίκου.

Συνοδοιπόροι σε αυτόν τον όμορφο αγώνα, όλοι θα  θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη το χαμόγελό του, τις συμβουλές του, τη θέλησή του για ζωή καθώς  και  την προσφορά του στην Κερκυραϊκή Κοινωνία που τόσο την  αγάπησε, αλλά και τον αγάπησε.

Ο Σπύρος  Μώρος έζησε με πάθος υπηρετώντας τα πιστεύω και τις αξίες του. Οι σχέσεις και η ζωντάνια του στις συναναστροφές του με τους νέους ,αλλά και η αγάπη που  έδειχνε μιλώντας μαζί τους σαν φίλος έκρυβαν  μέσα τους  την καλοσύνη και την αθωότητα του χαρακτήρα του. Πάντα ήταν καταδεκτικός και υπομονετικός χωρίς ποτέ να παραπονιέται για κάτι.

Έζησε έναν αιώνα πλούσιο με κοινωνικές, πολιτικές και προσωπικές διεργασίες απέναντι  στις οποίες έπαιρνε πάντα θέσεις με προοδευτικό χαρακτήρα. Όλοι  εμείς όσοι τον γνωρίσαμε είμαστε  τυχεροί γιατί μέσω των διηγήσεών του ζήσαμε έναν όμορφο άνθρωπο που μας ταξίδευε σε άλλες εποχές μιας Κέρκυρας που δε γνωρίσαμε.

Η κληρονομιά που μας άφησε μαζί με τους αγαπημένους του δίνει δύναμη σε εμάς  και  την αγαπημένη του κόρη να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που οι ίδιοι ξεκίνησαν.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.