Σημαντική αλλαγή στο θεσμό του κυπέλλου από την ΕΠΟ

Σημαντική αλλαγή στο θεσμό του κυπέλλου από την ΕΠΟ

ΑΘΗΝΑ. Ο θεσμός του κυπέλλου Ελλάδος με τα νέα δεδομένα θα έχει μια σημαντική αλλαγή από την ΕΠΟ, κάτι που θα επηρεάσει και τις Ενώσεις.

21
Ιουλίου / 2022

ΑΘΗΝΑ. Ο θεσμός του κυπέλλου Ελλάδος με τα νέα δεδομένα θα έχει μια σημαντική αλλαγή από την ΕΠΟ, κάτι που θα επηρεάσει και τις Ενώσεις. Είναι γνωστό πλέον ότι στα Ευρωπαϊκά παιγνίδια το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει πια και στους διπλούς αγώνες που γίνονται, έχουμε νέα δεδομένα.

Στην Ελλάδα ως και την τελευταία σεζόν, στο θεσμό του κυπέλλου που από κάποια φάση και μετά γίνεται σε διπλούς αγώνες ΔΕΝ ίσχυε, όμως η ΕΠΟ λογικό είναι να προσανατολίζεται να το αλλάξει και στη νέα προκήρυξη να είναι μέσα.

Μια τέτοια, αναμενόμενη αλλαγή, θα είναι αιτία να πηγαίνουν πολύ περισσότερα ματς στην παράταση και από εκεί να βγαίνει ο νικητής, ενώ θα επηρεάσει και τις Ενώσεις που θα πρέπει να κάνουν το ίδιο, αφού π.χ. και στην ΕΠΣ Κέρκυρας από κάποια φάση και μετά γίνονται διπλοί αγώνες.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι  αν διατηρηθούν στο πρωτάθλημα σε περιπτώσεις ισοβαθμίας οι προϋποθέσεις που υπήρχαν, αν το να μην μετράει το εκτός έδρας γκολ θα ισχύει  και στα τοπικά πρωταθλήματα.

Εν αναμονή των προκηρύξεων όπου αυτή την εβδομάδα θα έχουμε και μεγάλες συγκρούσεις ανάμεσα σε ΕΠΟ και στην Super League, με τη σύγκρουση να εστιάζεται στο πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα ανέβουν, αφού υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και η σύγκρουση προβλέπεται σφοδρή.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ