Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σημαντική αλλαγή στο θεσμό του κυπέλλου από την ΕΠΟ

ΕΠΟ – ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
21 Ιουλίου 2022 / 16:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Ο θεσμός του κυπέλλου Ελλάδος με τα νέα δεδομένα θα έχει μια σημαντική αλλαγή από την ΕΠΟ, κάτι που θα επηρεάσει και τις Ενώσεις.

ΑΘΗΝΑ. Ο θεσμός του κυπέλλου Ελλάδος με τα νέα δεδομένα θα έχει μια σημαντική αλλαγή από την ΕΠΟ, κάτι που θα επηρεάσει και τις Ενώσεις. Είναι γνωστό πλέον ότι στα Ευρωπαϊκά παιγνίδια το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει πια και στους διπλούς αγώνες που γίνονται, έχουμε νέα δεδομένα.

Στην Ελλάδα ως και την τελευταία σεζόν, στο θεσμό του κυπέλλου που από κάποια φάση και μετά γίνεται σε διπλούς αγώνες ΔΕΝ ίσχυε, όμως η ΕΠΟ λογικό είναι να προσανατολίζεται να το αλλάξει και στη νέα προκήρυξη να είναι μέσα.

Μια τέτοια, αναμενόμενη αλλαγή, θα είναι αιτία να πηγαίνουν πολύ περισσότερα ματς στην παράταση και από εκεί να βγαίνει ο νικητής, ενώ θα επηρεάσει και τις Ενώσεις που θα πρέπει να κάνουν το ίδιο, αφού π.χ. και στην ΕΠΣ Κέρκυρας από κάποια φάση και μετά γίνονται διπλοί αγώνες.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι  αν διατηρηθούν στο πρωτάθλημα σε περιπτώσεις ισοβαθμίας οι προϋποθέσεις που υπήρχαν, αν το να μην μετράει το εκτός έδρας γκολ θα ισχύει  και στα τοπικά πρωταθλήματα.

Εν αναμονή των προκηρύξεων όπου αυτή την εβδομάδα θα έχουμε και μεγάλες συγκρούσεις ανάμεσα σε ΕΠΟ και στην Super League, με τη σύγκρουση να εστιάζεται στο πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα ανέβουν, αφού υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και η σύγκρουση προβλέπεται σφοδρή.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια