Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι αποφάσισε η «συμμαχία» για το ωράριο - Οι ενστάσεις Κιτσάκη

Ωράριο
17 Ιουλίου 2022 / 10:52

Οι βιντεοσκοπημένες δηλώσεις Βασιλάκη, Λάτσα και η εναλλακτική πρόταση του Προέδρου της ΟΕΒΕΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Βασίλης Βασιλάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας ευχαρίστησε το μεγάλο αριθμό των φορέων που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη σύσκεψη γα να δηλώσουν την συμπαράσταση τους.



Επισήμανε την δύσκολη συγκυρία εντός της οποίας καλείτε να επιβιώσει ο κλάδος των επιχειρηματιών της εστίασης και του τουρισμού γενικότερα και κάλεσε και αυτός με τη σειρά του, το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει υπέρ της πρότασης του για επέκταση του ωραρίου.

Ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης, Νίκος Λάτσας πρόσθεσε: “Πήραμε ψήφο εμπιστοσύνης από τους φορείς και συμφωνήσαμε ότι το όριο των 11 μπορεί να γίνει εύκολα 12:30 τις καθημερινές και τις 1:00 το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου.”


Όπως είπε ο Γραμματέας της Ένωσης Εστίασης, “η Αστυνομία έκανε καλά τόσο καιρό της δουλειά της έτσι και το 12:30 μπορεί να το περιφρουρήσει”. Τέλος προέτρεψε το δημοτικό συμβούλιο να υπερψηφίσει αυτή την επέκταση του ωραρίου προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε, “να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω και να δούμε τι θα κάνουμε και με τα υπόλοιπα προβλήματα της πόλης”.



Διαφορετική στάση κράτησε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ, Κώστας Κιτσάκης, υποστηρίζοντας πως ο μόνος τρόπος να βρεθεί λύση είναι με μια άτυπη συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων. Ο Κιτσάκης θεωρεί ότι ο Δήμος πρέπει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στους μαγαζάτορες και τους κατοίκους. Όπως δήλωσε: “Πρέπει να γίνει διαβούλευση γιατί ακόμα και αν το Δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει υπέρ της επέκτασης του ωραρίου και της πρότασης της Ένωσης Εστίασης, το πρόβλημα παραμένει. Το θέμα του ωραρίου στην παλιά πόλη έχει να κάνει με τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας της Παλιάς Πόλης και την ένταξη της πόλης στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς".