Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαίνεται ο πόλεμος Μαχειμάρη - αντιπολίτευσης για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Βόρειας Κέρκυρας

Γιώργος Μαχειμάρης
14 Ιουλίου 2022 / 16:17

Καταψηφίστηκε ξανά στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της μεταφοράς απορριμμάτων στην Πάλαιρο - Δεύτερη οργισμένη ανακοίνωση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λάβρος ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, εκδίδει δεύτερη ανακοίνωση κατά της αντιπολίτευσης για την καταψήφιση της αναμόρφωσης προϋπολογισμού που ενσωματώνει στη σύμβαση μεταφοράς το τέλος ταφής απορριμμάτων.

Σε δηλώσεις του στη ΕΡΤ ο Δήμαρχος προειδοποιεί ότι υπάρχει τρομακτικός κίνδυνος να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους. «Τα παιδία παίζει και συνεχίζουν «να εμπαίζουν» …την κοινωνία της Βόρειας Κέρκυρας» αναφέρει: 
 
«Η ετερόκλιτη συμμαχία της αντιπολίτευσης  στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας επιζητεί να επαναφέρει την «επιτυχημένη» μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων με τις δυσφημιστικές εικόνες βουνών σκουπιδιών στις πλατείες και στους δρόμους  που έκαναν το γύρο του κόσμου, καθοδηγούμενη από τους πρωτεργάτες της περιόδου 2018-2019.
 
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Βόρειας Κέρκυρας (13-7-2022) αναγκάστηκε να ψηφίσει την πληρωμή του τέλους ταφής απορριμμάτων-η οποία σημειωτέον είναι υποχρεωτική - αλλά  όχι την πληρωμή της  μεταφοράς των σκουπιδιών στην Πάλαιρο, φαινόμενο πρωτόγνωρο και αντιφατικό!!!

Η κοινωνία της Βόρειας Κέρκυρας, γνωρίζει και αναγνωρίζει πως η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας, αγωνιά και αγωνίζεται σε δύσκολες περιόδους για τον πολιτισμό, ευπρεπισμό και  την ανάπτυξη του τόπου .

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η στάση των εκπροσώπων της  ΛΑΣΥ Βόρειας Κέρκυρας κ.κ Ρούσσινου Κωνσταντίνου, Ρούσσινου Αλέξανδρου, Μπάνου Βαρθολομαίου και του οικολόγου Σωκράτη Τρύφωνα, οι οποίοι στη βιασύνη τους να διατρανώσουν τη διαφωνία τους με το τέλος ταφής και τη μεταφορά απορριμμάτων στην Πάλαιρο στην αναμόρφωση προϋπολογισμού, απέρριψαν και την κατασκευή προσθήκης αίθουσας στον παιδικό σταθμό Σινιών, αφήνοντας χωρίς στέγη 18 παιδιά περιοχών της ΔΕ Κασσωπαίων.
Δημότες της Βόρειας Κέρκυρας, ιδιαίτερα των Σινιών, της Δημοτικής Ενότητας Κασσωπαίων: Δοξάστε τους».