Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με βάρκα την ελπίδα, η λειτουργία κατασκηνώσεων σε Βίδο και Γουβιά

Κατασκηνώσεις
13 Ιουλίου 2022 / 12:45

Εάν και εφόσον γίνουν προσλήψεις, θα λειτουργήσουν φέτος τα προγράμματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε …επιστήμη έχουν πλέον αναχθεί οι δημοτικές κατασκηνώσεις στο Βίδο, αφού από το 2017 που λειτούργησαν τελευταία φορά, δεν κατάφεραν να ξαναλειτουργήσουν, παρ’ όλο το ζωηρό ενδιαφέρον των δημοτών. Από το χρονικό σημείο που άλλαξε η νομοθεσία αδειοδότησης, σωρεία κακών χειρισμών και προφανώς η έλλειψη πολιτικής βούλησης ώστε να διευθετηθούν απλά (για τον κοινό νου) ζητήματα, οδηγούσαν κάθε χρόνο τη λειτουργία τους σε …ξέρα.

Ρήμαξαν οι εγκαταστάσεις

Φέτος, αν και οι προϋποθέσεις αδειοδότησης έχουν λυθεί, οι εγκαταστάσεις είχαν ρημάξει! Παρά τις αισιόδοξες εξαγγελίες των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, οι εργολαβίες συντήρησης δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν εγκαίρως.  
Όσον αφορά τις τουαλέτες των κατασκηνώσεων, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών τα ζητήματα επισκευών και συντηρήσεων θα είχαν ολοκληρωθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

«Σε μια συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον εργολάβο, ενημερωθήκαμε ότι θα μπορέσει να παραδώσει  τις τουαλέτες των κατασκηνώσεων προς τα τέλη Ιουλίου» λέει στην «Ε» ο νέος «βιδάρχης» Βασίλης Μελίδης. 

Χωρίς προσωπικό

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» αποτελούν ωστόσο οι προσλήψεις.«Το ζήτημα του προσωπικού είναι το σημαντικότερο γιατί από αυτό κρίνεται εάν τελικά πραγματοποιηθούν τα προγράμματα» τονίζει.

Στην πρώτη προκήρυξη δεν καλύφθηκαν όλες οι απαιτούμενες ειδικότητες. Σημειώνεται ότι για τα δυο προγράμματα στο Βίδο (Δημιουργική Απασχόληση και Κατασκηνώσεις) βγήκε ενιαία προκήρυξη για 27 θέσεις προσωπικού. Από τις 26 αιτήσεις που κατατέθηκαν οι 8 πληρούν για την ώρα τα κριτήρια, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι την έναρξη του προγράμματος θα επιλυθεί το κώλυμα που υπάρχει για ακόμη 5-6 άτομα.

Σήμερα βγαίνει στον αέρα νέα προκήρυξη, σε μια ύστατη προσπάθεια να μη χαθεί και το φετινό καλοκαίρι - για την ακρίβεια, ο Αύγουστος, που είναι ο μήνας που απομένει. Η νέα προκήρυξη αφορά προσλήψεις προσωπικού, το οποίο θα είναι κοινό για τα δύο προγράμματα.

Εάν και εφόσον γίνει η στελέχωση, σύμφωνα με τον Βασίλη Μελίδη, η Δημιουργική Απασχόληση θα μπορούσε να ξεκινήσει από τις 18 Ιουλίου, ενώ οι κατασκηνώσεις πάνε για Αύγουστο.
 
Δημιουργική απασχόληση
  
Η σημαντική καθυστέρηση του Προγράμματος Δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο με περίπου 220 αιτήσεις σε αναμονή, σημαίνει εκτός των άλλων και οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες, που αναγκαστικά στρέφονται προς τα κάμπ αθλητικών συλλόγων, πληρώνοντας ωστόσο ένα αντίτιμο της τάξης των 50 ευρώ για κάθε παιδί.

Στα Γουβιά

«Γκάζι» πρέπει να πατήσει ο Δήμος πλέον και για τις κατασκηνώσεις «Σταμάτιος Δεσύλλας» στα Γουβιά. Η συντήρηση των χώρων υγιεινής στις εγκαταστάσεις, θα ξεκινήσει άμεσα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βασίλη Μελίδη. Για την επόμενη χρονιά πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, προγραμματίζεται πλήρης ανακαίνιση των υποδομών στα Γουβιά, με χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ που είναι ήδη εξασφαλισμένη.
«Ο χώρος που καταλαμβάνεται για την αποθήκευση των λέμβων του ΝΑΟΚ, δεν αποτελεί πρόβλημα, είναι ζήτημα ωρών για να απελευθερωθεί» επισημαίνει.

Η προκήρυξη ωστόσο για την πρόσληψη 32 άτομων δεν έχει ακόμα ανεβεί, παρ' όλο που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κέντρικής Κέρκυρας κατά τη συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου.

Ο Σύλλογος ΑμΕΑ

Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν η αντίδραση του πρόεδρου του Συλλόγου ΑμΕΑ Σπύρου Ζουμπουλίδη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για την έλλειψη προετοιμασίας από την πλευρά του Δήμου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί.  


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ