Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία «Όλη η Κέρκυρα μια χορωδία για τον Μίκη»

Συναυλία
12 Ιουλίου 2022 / 16:51

Το μουσικό αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη, θα πραγματοποιηθεί τις 23 Σεπτεμβρίου, στην Πάνω Πλατεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Κέρκυρας, San Giacomo, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 12/07, όπου εκπρόσωποι της Π.Ι.Ν, του Δήμου Κέρκυρας, Παξών και Διαπόντιων Νήσων και της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας, παρουσίασαν την εκδήλωση «Όλη η Κέρκυρα μια χορωδία για τον Μίκη». Στην συνέντευξη ήταν παρών και ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, υπεύθυνος για την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση, το έργο του οποίου εξύμνησε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το μουσικό αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη, θα πραγματοποιηθεί τις 23 Σεπτεμβρίου, στην Πάνω Πλατεία. 400 χορωδοί από όλη την Κέρκυρα και 30μελης Συμφωνική ορχήστρα και μαντολινάτα από την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν το συμφωνικό και χορωδιακό έργο του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, "Την Ρωμιοσύνη  μην της κλαις, 200 χρόνια μετά". Σολιστ, η Μαρία Φαραντούρη και οι διακεκριμένοι  λυρικοί καλλιτέχνες, Αντώνης Κορωναίος και Παντελής Κοντός. Τα κείμενα υπογράφει η Κλέλια Χαρίση και αφηγητής θα είναι ο Νίκος Άνθης. Την Σκηνοθετική επιμέλεια θα έχει ο Πέτρος Γάλλιας και θα διευθύνει ο Παναγής Μπαρμπάτης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών, Παντελής Κοντός, κατά το περιθώριο της συνέντευξης, μας μίλησε για την διοργάνωση αυτής της μεγάλης συναυλίας. Είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές Κερκυραϊκές χορωδίες καταφέρνουν να κάνουν κάτι από κοινού μας λέει. Η χρηματοδότηση είχε εγκριθεί εδώ και περίπου δύο χρόνια, αφορά σε ένα ποσό της τάξης των 35,000 ευρώ και έχει εξασφαλισθεί από πόρους του Δήμου και της Π.Ι.Ν

«Είναι η πρώτη φορά που ένας σημαντικός αριθμός χορωδιών της Κέρκυρας θα ανεβούν μαζί στην σκηνή», μας λέει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Χρυσούλα Τόμπρου, τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης, που έχει την δυναμική να φέρει την Κέρκυρα στο επίκεντρο του πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας. «Αν ζούσε ο Θεοδωράκης θα ήταν περήφανος» μας λέει ο Παναγής Μπαρμπάτης. «Το όραμα του ήταν να ενώσει τους Έλληνες  με το έργο του».