Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην αντεπίθεση για την πίστα skateboard

skateboard
11 Ιουλίου 2022 / 15:40
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ν. Καλόγερος: Τι εργασίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Άλσος της Γαρίτσας – Ανεμόμυλου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας μετά την έγκριση της δεύτερης φάσης από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κ.Κέρκυρας του εξοπλισμού για την ανάπλαση του Άλσους, στον οποίο συμπεριλαμβανόταν και η πίστα skate.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Σύλλογος κατέθεσε ένσταση στην Περιφέρεια, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του, ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν παράνομη. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «Στις 14/06 πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή και μεταξύ άλλων ψηφίστηκε η 2η φάση για τον εξοπλισμό της Ανάπλασης του Άλσους Γαρίτσας-Ανεμόμυλου.



Η Οικονομική Επιτροπή, για να συσταθεί, θα έπρεπε πρώτα να είχε αφαιρεθεί η πίστα σκέιτμπορντ από το έργο της Ανάπλασης Άλσους Γαρίτσας-Ανεμόμυλου, καθώς έχει δοθεί δημοκρατική εντολή από το Δημοτικό Συμβούλιο για ακύρωση της πίστας σκέιτμπορντ και για να ανασταλεί κάθε πρόοδος εκτέλεσης του έργου που αφορά στο γήπεδο skateboard . Η αδικία, η απαξίωση και η κόντρα προς τους πολίτες συνεχίζεται από την Δημοτική Αρχή, με την πλειονότητα των παρατάξεων να στηρίζουν το δίκαιο  αίτημα των κατοίκων. Εμείς, ως σύλλογος και εκπροσωπώντας πάνω από δύο χιλιάδες πεντακοσίους  πολίτες που έχουν υπογράψει χειρόγραφα κατά της τσιμεντοποίησης,  προχωρήσαμε σε ένσταση στην Περιφέρεια, καθώς όπως προαναφέρθηκε η όλη διαδικασία είναι παράνομη».



Εμπλοκή

Ωστόσο η ένσταση αυτή μέχρι να εξεταστεί προκαλεί εμπλοκή και στην προμήθεια  του λοιπού εξοπλισμού (στήλες ηλεκτροφωτισμού, παγκάκια, δυο παιδικές χαρές), την ώρα ωστόσο που το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι οι 15 μήνες και οπωσδήποτε κάθε καθυστέρηση επηρεάζει την εκτέλεσή του.
Σημειώνεται ότι το έργο συμβασιοποιήθηκε στις 12 -01-2022, η εκτέλεσή του ξεκίνησε στις 21 -02-2022 (με τις πρώτες εργασίες να αφορούν σε κοπές και κλαδέματα θάμνων) και βάσει χρονοδιαγράμματος θα πρέπει να παραδοθεί  το Μάιο του 2023.

«Ο διαγωνισμός εκτός από το έργο συμπεριλαμβάνει και την προμήθεια του εξοπλισμού που αφορά σε στήλες ηλεκτροφωτισμού, παγκάκια, δυο σύγχρονες παιδικές χαρές που τόσο πολύ έχει ανάγκη η περιοχή και την πίστα sketboard.  Ο διαγωνισμός έχει προχωρήσει, εγκρίθηκε δηλαδή από την Οικονομική επιτροπή το 2ο και 3ο πρακτικό προσωρινών αναδόχων για την ανάθεση δημόσιας σύμβασης της προμήθειας του εξοπλισμού.  Όσον αφορά όμως την κατασκευή του skateboard, υπάρχει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ορίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί το κομμάτι της αφαίρεσης ή μη της ομάδας από το υποέργο της προμήθειας όσον αφορά την αγορά του skateboard. Αναμένουμε την απάντηση της Διαχειριστικής Αρχής για να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς όμως δεν έχουμε προχωρήσει σε εκτέλεση εργασιών στο κομμάτι που αφορά την πίστα skate», τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος διευκρινίζοντας παράλληλα  ότι «η ένσταση που κατατέθηκε μέχρι να εξεταστεί συμπαρασύρει και την προμήθεια του λοιπού εξοπλισμού».

Τι εργασίες έχουν γίνει

Στο μεταξύ η εργολαβία για το υπόλοιπο έργο συνεχίζεται. Σύμφωνα με τον κ.Καλόγερο έχουν υλοποιηθεί οι ακόλουθες εργασίες: κλαδέματα, αφαιρέσεις φωτιστικών σε όλη την έκταση του Άλσους, εκσκαφές για τα ηλεκτρομηχανολογικά δίκτυα (σωληνώσεις, καλωδιώσεις ηλεκτροφωτισμού κ.α.), πλακοστρώσεις στην περιοχή της Γαρίτσας (συνεχίζονται), καθαιρέσεις και εργασίες στα WC, προμήθεια και παραλαβή κρασπέδων και πλακών πεζοδρομίου.
«Άμεσα ο εργολάβος θα προχωρήσει στην κατασκευή και διαμόρφωση των κερκίδων και των τουαλετών στον Ανεμόμυλο. Παράλληλα, η Υπηρεσία κρίνει ότι για την περίοδο του Αυγούστου θα πρέπει να μην προχωρήσει στις εργασίες που αφορούν τα πεζοδρόμια για το τμήμα του δρόμου από την πλευρά της Λεωφ. Δημοκρατίας, ώστε να μην επιβαρύνουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Οι παρεμβάσεις αυτές θα ξεκινήσουν προς τα τέλη Αυγούστου», διευκρίνισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για το Άλσος και την περιοχή αποδεικνύεται με την δημοπράτηση και την συμβασιοποίηση του έργου.



Από κοντά

Ερωτηθείς από την «Ε» για τους ρυθμούς εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης, ο κ.Καλόγερος τόνισε ότι τα έργα αυτά έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. «Ο εργολάβος έχει δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει το έργο εντός χρονοδιαγράμματος. Εμείς παρακολουθούμε αυτό το χρονοδιάγραμμα κι αν διαπιστώσουμε ότι ξεφεύγει κατά πολύ χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία τότε γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες από την Τεχνική Υπηρεσία», σχολίασε ο ίδιος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.