Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έφτασε η ώρα των αποφάσεων για το ωράριο της μουσικής

ωράριο
11 Ιουλίου 2022 / 14:00
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Συνεδριάζει αύριο το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης για λήψη γνωμοδοτικής απόφασης παρουσία αντιπροσώπων μονίμων κατοίκων και της εστίασης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έφτασε η ώρα των αποφάσεων για το ωράριο μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ζήτημα το οποίο έχει εξελιχθεί σε «μήλον της έριδος» μεταξύ επαγγελματιών και μονίμων κατοίκων. Αύριο το θέμα έρχεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβούλιο Πόλης, ως το πρώτο συλλογικό όργανο που θα γνωμοδοτήσει επί του θέματος.

Η συνεδρίαση έχει οριστεί στις 11.30 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Ειδικότερα το συλλογικό όργανο καλείται να λάβει απόφαση επί του θέματος «Γνωμοδότηση για την τροποποίηση ή μη του άρθρου 26 της με αριθμ 5-109/02-4-2012 (ΑΔΑ: Β4Ω3ΩΕΑ-Α6Σ) απόφασης του Δήμου, ως προς την παράταση ή μη του ωραρίου χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων στα δραστηριοποιούμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός των ορίων της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας και την έκδοση νέας απόφασης παράτασης ωραρίου μουσικής ή μουσικών οργάνων στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου».

Παρόντες

Στη συνεδρίαση αναμένεται να παραστεί αντιπροσωπεία των Συλλόγων Κατοίκων Παλιάς Πόλης και Σαν Τζιάκομο, καθώς επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας Β. Βασιλάκης και ο γραμματέας Ν. Λάτσας.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι αντιδρούν σθεναρά στην επιμήκυνση του ωραρίου μουσικής, ζητώντας την πλήρη εφαρμογή της αστυνομικής διάταξης και της κανονιστικής απόφασης που λήφθηκε το 2012 από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας για απαγόρευση της μουσικής μετά τις 11 το βράδυ.
Από την πλευρά τους ωστόσο οι επαγγελματίες που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να πέφτουν σε τέλμα μετά τις 11 το βράδυ, ζητούν την επέκταση του ωραρίου μουσικής τονίζοντας ότι η παράταση δεν είναι διατάραξη και δεν πρέπει να συνδέεται με την ένταση της μουσικής.

Πρωτεύει

Όπως δήλωσε πάντως στην «Ε» ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης, Αλέκος Αλαμάνος «πρωτεύει η κανονιστική απόφαση του 2012». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ενδεκαμελή επιτροπή του οργάνου συμμετέχουν αιρετοί που κατοικούν στην παλιά πόλη της Κέρκυρας και οι οποίοι γνωρίζουν το ζήτημα εκ των έσω. 

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση που θα λάβει το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης θα είναι μόνο γνωμοδοτική. Ουσιαστικά δηλαδή διαβιβάζονται τα αιτήματα της Ένωσης Εστίασης, και των Συλλόγων Κατοίκων Παλιάς Πόλης και Σαν Τζιάκομο και ζητείται η διατύπωση γνώμης του Οργάνου.

Το θέμα του ωραρίου εν συνεχεία αναμένεται να εξεταστεί και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για λήψη γνωμοδοτικής απόφασης και πάλι, με τον τελικό λόγο που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στη νυχτερινή ζωή της πόλης να έχει το Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας. Πρόθεση πάντως της δημοτικής αρχής  είναι η επέκταση του ωραρίου μέχρι τις 12.30 τα ξημερώματα, ωστόσο για να μπορέσει να εφαρμοστεί θα  χρειαστεί και την απαιτούμενη πλειοψηφία.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.