Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έχουν χάσει τη μπάλα στην ΕΠΟ, νέο μπέρδεμα

ΕΠΟ – Γ ΕΘΝΙΚΗ
08 Ιουλίου 2022 / 16:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μετά την περίπτωση της ΑΕ Λευκίμμης με τον Μακεδονικό, έχουμε νέο τεράστιο πρόβλημα στην Γ΄ Εθνική για την ΕΠΟ, αφού από δικά της λάθη, υπάρχει μπέρδεμα στην κατηγορία και άλλη μια (κατά την ΕΠΟ) πρωταθλήτρια, χάνει τον τίτλο.

ΑΘΗΝΑ. Μετά την περίπτωση της ΑΕ Λευκίμμης με τον Μακεδονικό,  έχουμε νέο τεράστιο πρόβλημα στην Γ΄ Εθνική για την ΕΠΟ, αφού από δικά της λάθη, υπάρχει μπέρδεμα στην κατηγορία και άλλη μια (κατά  την ΕΠΟ) πρωταθλήτρια, χάνει τον τίτλο.

Ο Πανδραμαϊκός και ο Ορφέας Ξάνθης  είχαν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του 1ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, επειδή στον όμιλο συμμετείχαν ομάδες που δεν είχαν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και με βάση το νόμο δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Έκανε δεκτές στις προσφυγές το ΔΔΕ και το ξεχωριστό είναι ότι ανάμεσα στις ομάδες αυτές ήταν ο Αγροτικός Αστέρας που τερμάτισε 1ος, πήρε μέρος στα μπαράζ και κέρδισε την άνοδό του στη SL2, αλλά με την απόφαση ο 2ος Πανδραμαϊκός θα πρέπει να στεφτεί πρωταθλητής.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ στην τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου έλαβε τις αποφάσεις (ίδια για Πανδραμαϊκό και Ορφέα Ξάνθης). Έτσι…  

«Δέχτηκε κατά πλειοψηφία την υπ’ αριθμ. πρωτ. 13287/17-05-2022 αίτηση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Πανδραμαϊκός Αθλητικός Όμιλος Δράμας & Ορφέας Ξάνθης.  Ακύρωσε την από 12-05-2022 απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων Ποδοσφαιρικών Αγώνων της Ε.Π.Ο., που επικυρώθηκε με την από 12-05-2022 Απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, που αφορούν την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του Πρώτου Ομίλου (1ου Ομίλου) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-2022».

Πλέον η ΕΠΟ έχει δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης (Μακεδονικός, Αγροτικός Αστέρας) που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου και πρέπει να εξαιρεθούν. Και αυτό γιατί η νομική της υπηρεσία δεν έλεγξε ότι με βάση το νόμο δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

Πέρσι ο Λ. Αυγενάκης είχε δώσει παράταση για τα ερασιτεχνικά σωματεία ώστε να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα, ανεξάρτητα αν είχαν πάει την ειδική αναγνώριση, αλλά μόνο γι αυτά που θα αγωνιζόταν στα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων, όχι και αυτά που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική.

Τι θα κάνει τώρα η ΕΠΟ και όποια απόφαση και να παρθεί θα έχουμε επιπλέον δικαστικές αντιπαραθέσεις;

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια