Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εν αναμονή για την δημιουργική απασχόληση και τις κατασκηνώσεις σε Γουβιά και Βίδο

δημιουργική απασχόληση
07 Ιουλίου 2022 / 14:54

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι ζήτηση φέτος για το πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο, όπου έχουν κατατεθεί 205 αιτήσεις από 90 που ανήλθαν πέρσι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με σημαντική καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο, την ώρα ωστόσο που 205 οικογένειες ανέμεναν με προσμονή την έναρξή του, προκειμένου τα παιδιά τους να βρουν ένα καταφύγιο μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα, το τοπίο παραμένει «θολό» για την λειτουργία των κατασκηνώσεων τόσο στα Γουβιά όσο και στο Βίδο με τον πρώην «βιδάρχη» Σπύρο Νεράντζη να θεωρεί βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν εξολοκλήρου τα προγράμματα, λόγω έλλειψης συντονισμού και οργάνωσης.

Όπως τόνισε στην «Ε ο νέος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τις νησίδες Βίδο, Λαζαρέτο, για τις κατασκηνώσεις και τον εθελοντισμό Βασίλης Μελίδης, βούληση της δημοτικής αρχής είναι να «τρέξουν» όλα τα προγράμματα με το βάρος να δίνεται για την ώρα στη δημιουργική απασχόληση, όπου έχουν κατατεθεί ήδη 205 αιτήσεις από ενδιαφερόμενες οικογένειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν εκκινηθεί οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας πυρασφάλειας στο Βίδο, το οποίο αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την υλοποίηση των προγραμμάτων στη νησίδα.

Υψηλή η ζήτηση

Ο ίδιος εκτιμά πάντως ότι η δημιουργική απασχόληση θα μπορέσει σύντομα να ξεκινήσει. Ζητούμενο ωστόσο παραμένουν και οι προσλήψεις προσωπικού, καθώς δεν καλύφθηκαν όλες οι απαιτούμενες ειδικότητες. Σημειώνεται ότι για τα δυο προγράμματα στο Βίδο βγήκε ενιαία προκήρυξη για 27 θέσεις προσωπικού. Από τις 26 αιτήσεις που κατατέθηκαν οι 8 πληρούν για την ώρα τα κριτήρια, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι την έναρξη του προγράμματος θα λυθεί και το κώλυμα που υπάρχει για ακόμη 5-6 άτομα.

Το πρόγραμμα πάντως της δημιουργικής απασχόλησης φέτος γνωρίζει ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση, καθώς κατατέθηκαν διπλάσιες και παραπάνω αιτήσεις σε σχέση με πέρσι, όπου συμμετείχαν στο πρόγραμμα 90 παιδιά. Εκτίμηση πάντως του κ. Νεράντζη είναι ότι αυτή η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος θα αποτυπωθεί και στον τελικό αριθμό συμμετεχόντων, καθώς ήδη οικογένειες έχουν στραφεί σε άλλες ιδιωτικές δομές μην έχοντας που να αφήσουν τα παιδιά τους, δαπανώντας ωστόσο γενναία χρηματικά ποσά για τις υπηρεσίες.

Κατασκήνωση στο Βίδο

Όσον αφορά τις κατασκηνώσεις στο Βίδο, οι οποίες έχουν να λειτουργήσουν από το 2017, βούληση της δημοτικής αρχής είναι να λειτουργήσουν επιτέλους φέτος.

Στελέχη της Δημοτικής Αρχής είχαν δηλώσει ότι όλα θα ήταν έτοιμα την 1η Ιουλίου, ωστόσο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η έναρξη της λειτουργίας τους. «Οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και τα συνεργεία του δήμου βρίσκονται καθημερινά στο χώρο και εργάζονται. Οι τουαλέτες θα είναι έτοιμες και παραδομένες γύρω στις 20 Ιουλίου. Ωστόσο για να λειτουργήσει η κατασκήνωση χρειαζόμαστε γιατρό και νοσηλευτή», ανέφερε ο κ.Μελίδης

Στα Γουβιά

Όσον αφορά τις παιδικές εξοχές– κατασκηνώσεις «Σταμάτιος Δεσύλλας» στα Γουβιά, οι προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού (32 άτομα) εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κ.Κέρκυρας κατά τη συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου.

Εν συνεχεία θα πρέπει να βγει η προκήρυξη, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Σύμφωνα πάντως με τον κ.Νεράντζη θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η κατασκηνωτική περίοδος για το μήνα Ιούλιο έχει χαθεί, λόγω προβλημάτων συντονισμού και οργάνωσης από πλευράς δημοτικής αρχής. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα δέχεται 70 παιδιά ηλικίας 6-16 ετών ανά κατασκηνωτική περίοδο.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ