Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες λήψης απόφασης για παράταση του ωραρίου μουσικής

Ωράριο
05 Ιουλίου 2022 / 15:09

Η στάση των επαγγελματιών - Η αντίδραση των μονίμων κατοίκων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την εκκίνηση των διαδικασιών προκειμένου να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο με το ωράριο μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της πόλης σηματοδότησε η εισήγηση που κατατέθηκε σήμερα το πρωί από το Τμήμα Εμπορίου του Δήμου Κ. Κέρκυρας στο Τοπικό Συμβούλιο Πόλης.

Η παράταση της μιάμισης ώρας που εισηγείται το αρμόδιο Τμήμα φαίνεται πάντως πως ικανοποιεί σε σημαντικό βαθμό τους επαγγελματίες, ωστόσο οι μόνιμοι κάτοικοι που αντιδρούν σε οποιαδήποτε αλλαγή, τηρούν στάση αναμονής μέχρι την τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας. Αν και οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, ωστόσο η κατεύθυνση που έχει δοθεί από τη δημοτική αρχή είναι να επισπευσθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να ξεκαθαρίσει σύντομα το τοπίο στη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης Αλέκο Αλαμάνο, το όργανο θα συνεδριάσει κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη 12 Ιουλίου, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της εισήγησης που προτείνει την παράταση του ωραρίου μουσικής από τις 11 μ.μ. στις 12.30 τα μεσάνυχτα Δευτέρα – Κυριακή κατά τους μήνες Μάιο- Σεπτέμβριο.

Εν συνεχεία η γνωμοδότηση του οργάνου θα αποσταλεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία καλείται να την εξετάσει και η εισήγηση είτε αυτούσια είτε με τροποποιήσεις θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας για λήψη απόφασης επί του θέματος.

«Η εφαρμογή του ωραρίου μουσικής όπως και τα ντεσιμπέλ θα τηρούνται αυστηρότατα και θα ελέγχονται και από εμάς. Οι επαγγελματίες μας διαβεβαιώνουν ότι θα το επιβλέψουν κι αυτοί», τόνισε στην «Ε» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Εμπορίου Σπύρος Μωραΐτης.

Ικανοποιημένοι

Ικανοποιημένος από την πρόταση της παράτασης του ωραρίου δεδομένου ότι η εισήγηση που κατέθεσαν και οι ίδιοι ήταν σε παραπλήσιο ύφος εμφανίζεται ο Ενιαίος Κερκυραϊκός Εμπορικός Επαγγελματικός και Τουριστικός Φορέας. «Σε ένδειξη καλής θέλησης πρέπει και οι επαγγελματίες να τηρήσουν την προβλεπόμενη παράταση και να την εφαρμόσουμε στο ακέραιο, διότι δεν πρόκειται να καλύψουμε όποιον την παραβιάσει σεβόμενοι και τους κατοίκους που επιθυμούν την ξεκούρασή τους. Από τον Οκτώβριο, ωστόσο που λήγει η σεζόν οι φορείς, η ηγεσία και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν σε διάλογο για να βρουν την κοινή συνισταμένη για το πώς θα είναι η πόλη τα επόμενα χρόνια», δήλωσε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Φορέα Παντελής Γιαννούλης.

Πάντως το αίτημα για παράταση του ωραρίου μέχρι τη 1 τα ξημερώματα τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις παραμονές και τις αργίες εξακολουθεί να προτάσσει η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας. Όπως μάλιστα τονίζουν εκπρόσωποί της η εστίαση έχει υποστεί μεγάλη ζημιά στον τζίρο της από το κλείσιμο της μουσικής στις 11 το βράδυ, γεγονός που έχει συμπαρασύρει ακόμη και άλλου είδους επιχειρήσεις.

«Το 12.30 μας ικανοποιεί για τις καθημερινές. Επειδή όμως απομένουν 6-7 Σαββατοκύριακα μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν, θέλουμε τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις αργίες να παραταθεί η μουσική μέχρι τη 1 το βράδυ», διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας Νίκος Λάτσας μιλώντας στην «Ε».

Στάση αναμονής

Η προτεινόμενη πάντως παράταση του ωραρίου μουσικής βρίσκει κάθετα αντίθετους τους μόνιμους κατοίκους που επιθυμούν την εφαρμογή της αστυνομικής διάταξης και της κανονιστικής απόφασης που λήφθηκε το 2012 από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας για απαγόρευση της μουσικής μετά τις 11 το βράδυ.

Οι ίδιοι τηρούν στάση αναμονής μέχρι το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναλόγως με την απόφαση θα καθορίσουν την στάση τους. Σε περίπτωση πάντως που εγκριθεί από το συλλογικό όργανο παράταση του ωραρίου είναι έτοιμοι να προσφύγουν σε ένδικα μέσα, όπως ξεκαθάρισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Νίκος Ολύμπιος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ